®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

(Bamble kommune forside)

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Aktiviteter

 

 

Prisgrunn og Ivarsand i Bamble

Nytt foto kommer

Dette er populære turområder for barnefamilier. Her er det flott strand og fine svaberg. Områdene har fine fiskemuligheter, man kan grille på dertil egnede steder, bade og slappe av i nydelige omgivelser. Det går en sti fra Ivarsand til Prisgrunn. Ivarsand er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Har toaletter.

For mer info. Se hjemmesiden til Bamble kommune.


 

 

 

Steinvika

Nytt foto kommer

 

 

Veien til Steinvika er godt skiltet fra torget i Langesund. Steinvika er en syd/vestvendt bukt på Langesundstangen, mot Rognsfjorden. Er steinstrand med omgivelser av klipper og svaberg. På dette området er det flotte bademuligheter. Steinvika er også populær for både amatør- og profesjonelle fotografer når været er på sitt verste og bølgene knuses spektaktulart mot klippene. Steinvika er et naturresservat med bl.a. geologisk fredningsfelt med fossiler. For mer info. Se hjemmesiden til Bamble kommune.


 

 

 

Innenlandsfiske i Bamble

 

Den lokale foreningen Bamble Jeger og Fiskerlag disponerer nærmere førti små og store vann i kommunen. De fleste av disse er rene ørretvann - som Eikelitjenn, Langvann, Lomtjenn, Sikletjenn og Storfiskvann. Du kan få kjøpt både fiskekort og kart bl.a. i butikken til G-sport som ligger å¨Brotorvet kjøpesenter.

For ytterligere info.: Bamble Jeger og Fiskerlag


 

 

 

Rognsåsen i Bamble

Nytt foto kommer

Rognåsen er et populært turområde i Bamble. Her er det en artsrik barskog med kalkfuruskog og lågurtgranskog. For å komme hit kan man eksempelvis starte fra arkeringsområdet ved Jypleviktangen som ligger litt vest for Sundbykrysset i Langesund, og følge en merket sti. Fra toppen er det en fin utsikt over Rognstranda, Rognsfjorden og Bambleskjærgården. 

Vær oppmerksom på at dersom du har med barn så må du passe godt på disse for her oppe er det både høyt og bratt. For mer info. Se hjemmesiden til Bamble kommune.


 

 

 

Hørsfjell

 

Nytt foto kommer

Hørsfjell er Bambles høyeste fjell (288 moh. Utsikten fra toppen er flott og man kan se store deler av den fine telemarkskysten. For mer info. Se hjemmesiden til Bamble kommune.

 

 


 

 

 

Tangen Fort - Langesundtangen

 

Kilde: Kystfoto

Tangen Fort ligger i friområdet på Langesundtangen. Fortet som nå er fredet, er et populært turområde turområde med en nydelig utsikt fra den gamle bunkersen lengst ute på pynten.

HKB Langesund (1941-45) / Tangen Fort (1945 - 1993) var et kystfort ved Langesund i Bamble kommune. 

Etablert som Heeresküstenbatterie 984 (Hærkystbatteri 984) i mars 1941 av Deutsche Wehrmacht. Det hadde også under krigen betegnelsen «Stützpunkt Langesund», og ble i 1943 nummerert på nytt til 1./980 ( 1. batterie Heeresküsten artillerieregiment 980). Batteriet lå under Artilleriegruppe Larvik (HKAR 980). Under krigen gikk sperreområdet for kystfortet helt ned til bebyggelsen ved Skipperhuset. Etter krigen ble det brukt som HV-fort (bemannet av lokalt HV-personell fra området som flankefort i ytre Oslofjord). Tangen fort ble lagt ned i 1993.

Området er i dag fredet som naturvernsområde og åpent for publikum. Det finnes lite bevart av den tidligere militære aktiviteten i området; bygningsmassen er blitt revet og bunkerne er murt igjen. Langesundstangen som Tangen fort ligger på, er geografisk avgrenset fra resten av Langesund med Hesteklova, en ravine som skjærer igjennom Langesundshalvøya. Kilde: Wikipedia

For mer info. Se hjemmesiden til Bamble kommune.


 

 

 

Aktiviteter og Friluftsliv for bevegelseshemmede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krogshavn i Langesund. Her kan du følge skilting fra riksveien som går mellom Stathelle og Langesund. Området har fin parkeringsplass, det er store arealer med gressplen. Dette er et fint turområde som egner seg godt for bevegelseshemmede og rullestolbrukere men sistnevnte bør ha med assistent. På området er det både baderampe og toalett.


 

Rognstranda er en stor og fin campingplass med en flott sandstrand. Kjør E18 forbi Stathelle mot Valle og ta av rette etter Lasses kafe. Det er godt skiltet. Området har bra med parkeringsplasser, mange fine turstier, kiosk og toalett for rullestolbrukere. 


 

Ivarstrand og Brevikstrand er fine bade og rekreasjonsområder. Følg skiltet vei østover mellom Åby og Brevikstrand. Har parkeringsplass, og det er asfaltert vei helt fra parkeringsplassen og ned til sjøen. Badestrand og toalett for rullestolbrukere.


 

 

 

 

 

Events

Events

 

 

Wrightegaarden - Langesund

 

Den fredede Wrightegaarden i Langesund - med sin fint utskårne og særpregede baldakin over hoveddøren - er en av de vakreste bygninger ved Langesundsfjorden. Det er historisk sus over denne 1700 - talls bygningen. Men huset tilfredsstiller ikke bare de som har sans for harmoni, proporsjoner og godt håndverk.

Wrightegaarden er kulturhuset i regionen. I dag som før er det ikke bare bygningens arkitektoniske kvaliteter som gjør den tiltalende, men menneskene i og omkring den som skaper miljøet. Bolette og Just Wrights gamle hus byr på konserter, god mat og kunst. Kilde: Wriktegården

 

Tordenskioldsgate 2, 3970  Langesund * Tlf.: 35 97 39 00 * Hjemmeside


 

 

 

Kystkulturuka - Langesund

 

Kystkulturuka arrangeres i tiden 6. til 12 september. Det skjer mye i Langesund under disse dagene i september. Bl.a. blir det tur til Bjørkøya med guide, fiskekonkurranse for barn, kåseri med Runar Rugtvedt, trekoggregatta, Fyrets dag og mye mer. Les mer om kystkulturuka i Langesund her, eller besøk hjemmesiden til Langesundsfjordens kystlag.


 

 

 

Shantyfestivalen i Langesund

 

Noen vil kalle det vårens vakreste eventyr. Som en årviss foreteelse i begynnelsen av juni, setter shantysangere fra fjern og nær hverandre stevne i Langesund. Byen formelig strutter av våryr sangerglede, og shanties kan høres i gater og streder.

Hva er en shanty?

En shanty var en arbeidssang som ble brukt ombord i seilskutene. Spesiellt var det under arbeid som krevde at det var flere som tok i på samme tid, og at dette måtte skje i takt, at shantiene ble brukt. Eksempler på dette kan være når man skulle heise ankeret, eller at man skulle heise eller regulere de store seilene. Det var forskjellige typer shanties for de forskjellige arbeidsoppgaver. Kilde: Festivalens webside


 

 

 

Langesund fiskefestival

 

Langesund Sjømat- og Fiskefestival (LSFF) er en videreutvikling og fornying av tidligere Langesund Fiskefestival som startet opp i 1989. Endringene baserer seg på en prosjektrapport som ble utviklet i løpet av 2009/2010. 

Fra å være en festival som hovedsakelig rettet seg mot sportsfiskere, fritidsfiskere og fiskeinteresserte barn og voksne, har den ”nye” festivalen et større omfang i størrelse og interessegrupper. Festivalen er nå organisert som en egen forening, men samarbeider fortsatt med de tidligere arrangører.

 


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©