®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

(Porsgrunn kommune forside)

 

 

 

 

Aktiviteter

Strender og rekreasjon

Kysten fra Porsgrunn til Kragerø har nydelige badestrender og flotte områder for rekreasjon og kos for hele familien. Alle områdene er tilgjengelige både fra land, og med båt og ferje.

 

I Porsgrunn kommune er det mange fine badeplasser som: Olavsberget badeplass med stupetårn som ligger innerst i Eidangerfjorden. Lenger ute i fjorden ligger Røra og Brønnstadbukta med flotte strender. Videre så er både Dikkon og Heistad fine badeområder.


 

 

 

Porsgrunn kino

Filmsentret Charlie tilbyr et bredt utvalg av aktuelle filmer, med 750 seter fordelt på 5 kinosaler. Filmsentret Charlie kan i tillegg tilby babykino, honnørkino, skolekino og utleie ved kurs/møte/konferanser.


 

 

 

Grenland Friteater

Grenland Friteater er arbeidsområde for kunstnere og teaterfolk. Friteater har hatt fast tilholdsted i Porsgrunn siden 1987. Målsetning for teateret er kun å lage nyskapende, underholdende, tankevekkende og gripende, og gode forestillinger.


 

 

 

Brevik Kulturhus

Brevik Kulturhus med sin praktfulle beliggenhet i havna i Brevik er skreddersydd for kulturaktivitet og kulturopplevelse. En rekke lokale organisasjoner og foreninger, fra kor og korps, til revy og teatergrupper benytter huset til aktivitet.

I tillegg leies huset ut til ulike konsert og teater arrangementer. På hjemmesiden vil du finne informasjon om selve huset, historikk og indre liv, teknisk informasjon, samt linker til våre faste brukergrupper.


 

 

 

Sommer i Brevik

Her kan du finne ut alt som skjer i sommerbyen Brevik. I byen arrangeres det mange fine arrangement hele sommeren gjennom. Her finner du alltid oppdatert informasjon. Hjemmeside

(Se også vår side for events).

 


 

 

 

Aktiviteter og Friluftsliv for bevegelseshemmede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mule Varde ligger lett tilgjengelig fra riksveien som går langs vestsiden av Eidangerfjorden. Her er det fiskemuligheter fra brygga, og det er en tursti egnet for rullestolbrukere (med ass.). Toalett for rullestolbrukere i hovedhuset. Parkering.


 

Brønstadbukta er et fint område med sandstrand.Har baderampe. Ligger et par km. utenfor Røra badeplass. Parkering. Store grassarealer med skyggetrær. Toalett for rullestolbrukere.


 

Seivall ligger litt sør for Brønstadbukta. Bilvei er åpen for alle arrangement, men dette må avtales med Brevik Seilforening. På området er det kombinert heisanordning anlagt for bevegelseshemmede, en såkalt  (personløfter) som hjelper flytting fra brygge til båt. Her er det også dusj og toalett som er tilrettelagt for bevegelseshemmede.


 

Dammane i Brevik Her er det skiltet fra E 18 ved Norcem. God parkering, fin fiskeplass og et flott turområde som er vel egnet for rullestolbrukere.


 

 

 

M/S Dikkon

 

Dikkon er en koselig liten sightseeingbåt. Den er leies ut for charterturer ettermiddag, kveld og helger. Båten har sitteplass til femti personer inne i salongen, og ca. tyve sitteplasser ute på dekk. Dikkon er tilknyttet Klokkerholmen leirskole. Egner seg godt for skoleklasser og barnehager. Hjemmeside


 

 

 

Sommer i Brevik

Sommerbyen Brevik er noe alle må oppleve. Her er det liv og røre, mange fine arrangement, hele sommeren, koselige kafeer og ikke minst den friske sjølufta.

 

Hjemmeside

 


 

 

 

 

Events

Events i Porsgrunn

 

 

Vinter OL i Brevik

Dersom du reiser med bil fra Oslo sørover på E-18, har du sikkert sett "byen under broen" i Telemark, nemlig Brevik. Brevik ligger i Porsgrunn Kommune, og selve byen har ca.2500 innbyggere. Hva er så Brevik kjent for? Jo, selvsagt er dette en typisk "sommerby" med yrene badeliv og turister om sommeren, som kommer både landeveien og sjøveien. 

 

Selve byen har en gammel trehus-bebyggelse og her blir det forsøkt å ta vare på "den gamle stilen". "Brevigianerne" er kjent for sin vennlighet og hjelpsomhet, så alle som besøker denne lille "sommerbyen" vil føle seg velkommen. Videre kan nevnes at sjøhelten Curt Sivertsen Adler ble født her, og ikke minst kan vi nevne at Brevik har søkt om å få arrangere Vinter OL i år 2012.

Ja, du leste faktisk riktig. Historien er slik:

Kilde: Brevik olympiske komite.


 

 

 

Barnas Dag i Porsgrunn

Barnas Dag i Porsgrunn arrangeres i første rekke for å støtte hjelpearbeidet for barn og ungdom i byens nærområder. Barnas Dag i Porsgrunn er en festdag for barn og unge. Her arrangeres et stort kostymetog, hvor byens barnehager og andre hvert år stiller i de fineste kostymer. Man kan oppleve tivoli og lotterier, tøffetog og underholdning, ponniridning og fiskedam samt mye mye mer.


 

 

 

Porsgrunn internasjonale Teaterfestival

Porsgrunn er en liten by i verden. Men av og til blir den stor. Eller er det bare at den fylles av store opplevelser? Lag en midtsommerfest med gjøglere og akrobater, inviter verdenskjente scenekunstnere og så er ikke Porsgrunn en liten by mer, men en by fylt av sterke historier, lykkelige øyeblikk, dyp poesi. 

Plutselig er det en by i en stor verden. Plutselig skapes det øyeblikk der du glemmer deg selv, med historier du ikke vil glemme og opplevelser du kommer til å huske. Fordi de provoserer deg - eller gjør deg glad. Kilde: PiT's nettside 


 

 

 

Bacalaofestivalen i Brevik

Lørdag 16. juli kl. 11.00 til 17.00 avholdes Europas største Bacalao-festival. Arrangementet til Brevik og Omegns Sjømandsforening blir arrangert for 16. år på rad. Serveringen av bacalao begynner kl. 11.00. Arrangementet er lagt opp slik at hele familien kan delta. For de minste er det barnepark. Bacalaofestivalen finner sted utenfor sjømannsforeningens hus på Lilletorvet, i Steensgate og i Vikingbukta.

 Arr.: Brevik og Omegns Sjømandsforening. Under bacalaofestivalen har Brevik Sanitetsforening kafe, basar og salg av lodder. Kilde: Festivalens nettside


 

 

 

Ølfestival i Porsgrunn

 

Les om festivalen - info.side

 

 

 


 

 

RiP - Rockeklubben i Porsgrunn

Klubben er bygget på kjærlighet til musikk og et brennende ønske om å bidra til Porsgrunns kulturliv. Jocke, Kaizers og Ralph Myerz er gode eksempler på band som har spilt på RiPs scene opp gjennom årene. De setter sammen program på halvårsbasis, og prøver å finne band innenfor ulike rockrelaterte sjangre, for å tilfredsstille et ganske bredt publikum. 

Siden en del av RiPs ideologi er å støtte opp om nye, fremadstormende band, prøver de så langt de kan å benytte lokale oppvarmingsband

 


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©