®

- en båtreise du aldri glemmer

Annonsere

Velkommen til Telemark

- det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Idrettslag  *  Granvin kulturhus

Kilde: Seljord kommune's nettside

Dyrsku'n i Seljord

Landbruksmessa Dyrsku'n, som har bestått siden 1866.

Kilde: Dyrsku'n

Seljordspelet

Stiftinga Seljordspelet blei oppretta august 2007, etter 3 års prosjektarbeid med å ta opp att Noregs nest eldste utespel-tradisjon.. ”Føremålet til Stiftinga Seljordspelet er å ta vare på og vidareutvikle den speltradisjon som m.a. Seljord Ungdomslag har vore berar av i meir enn 40 år.

Stiftinga skal gjennom samrabeid mellom amatørar og profesjonelle skodespelarar og instruktørar vidareføre dei årlege spela på utescene, og skal stimulere forfattarar til å skrive nye spel med lokal forankring". Kilde:

Countryfestival

På Countryfestivalen i Seljord er det musikk fra et stort antall topp internasjonale og norske countryartister og band.

Kilde: Festivalen's nettside

Landskappleik

I festivalbygda, midt i hjerte av Telemark, står folkemusikken sterkere enn noen gong. I kulturskolen er hardingfela mer populær enn gitar og piano. Nå samles aktørene innen folkemusikken i Seljord.

Seljord kirke

Kirken er bygd i romansk stil i mur en gang på 1100-tallet., og er viet Olav den Hellige. På nord-vest-hjørnet er det hogd ut et ansikt som etter et sagn skal være helligkongen. Et sagn forteller også at kirken var bygd av en tusse. Da bygningen var ferdig datt tussen ned og slo seg i hjel.

Der han datt vokser det ikke gress den dag i dag. Altertavla i kirken er fra 1588 og døpefonten fra 1600-tallet. Kilde: Kommunens hjemmeside

Flatdal kirke

Flatdal kirke er en tømret, bordkledd langkirke, innviet i 1654, bygd der det tidligere sto en stavkirke. Kirken ble - sammen med de to andre kirkene og kirkeeiendommene i prestegjeldet – solgt på auksjon i 1723. Kirken var i privat eie fram til 1873 da kirkelyden overtok eiendomsretighetene. Kilde: Kommunens hjemmeside

Åmotsdal kirke

Åmotsdal kkirke er en tømra, bordkledd krosskirke, innviet i 1792, bygd der det tidligare sto en stavkirke. Kirken er bygd av Jarand Rønjom, som var en meget allsidig kunstner og håntverker fra Åmotsdal.  Kilde: Kommunens hjemmeside

- startstedet for din drømmeferie

AltomLondon.no

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer

Værmelding

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©