®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

(Skien kommune forside)

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Ibsenhuset

Ibsenhuset er Skien og hele områdets kulturelle storstue. I tillegg til mange kulturelle godbiter kan vi by på en svært fleksibel arena for kurs, konferanser, messer og møter. Men også flotte omgivelser for julebord, festmiddager, feiringer og bryllup. Kulturprogram!

Lundegata, Skien * Tlf: 35 90 54 90 (bill.), Tlf: 35 58 13 30 * Hjemmeside


 

 

 

Kino i Skien

Skien kino ligger kun 5-10 minutters gange fra byens sentrum. Dette er et moderne flerkinoanlegg med 5 saler, og totalt over fem hundre sitteplasser. Billettkontoret er åpen fra kl 16.00, men du kan også bestille direkte via kinoens hjemmeside.

 


 

 

 

Grenland Flyklubb

Grenland Flyklubb driver med utdanning til privatflygersertifikat (PLA-A). De har også utdanning til sjø og natt-flyging. Klubben har 4 3 fly til disposisjon, PA 19-90 LN-ACG (tidligere OP fly fra Hæren), C-172 LN-AEGLVT, C-172N LN-ALG, C-172 LN-ASY. For skoleflyging ring Tlf.: 91 74 07 75. Hjemmeside


 

 

 

Grenland Fallskjermklubb

Grenland Fallskjermklubb har sine lokaliteter på Skien Lufthavn Geiteryggen. Her kan du utdanne deg til å bli fallskjermhopper, og du kan få en fantastisk opplevelse i form av et tandemhopp (hopp sammen med en godkjent instruktør. Klubben er i drift hele året. For mer info.: Hjemmeside


 

 

 

Trav

Klosterskogen travbane

 

 


 

 

 

Fotball

Odds Ballklubb, Skien

(Eliteserieklubb med 12 norgesmesterskap)

 


 

 

 

Svanstul Snowboardbakke

Kun 25 km kjøring fra Skien. Bomvei: enkelttur kr. 50,-. Sesongkort kr. 500,-. Alltid preparerte skiløyper. Ny stjernehytte. Gode sanitærforhold. Snowboard / familiebakke, ca. 300 m m/skitrekk. Snowboardutleie. Røde Kors-vakt alle helger, høytider og ferier i vintersesongen


 

 

 

Aktiviteter og Friluftsliv for bevegelseshemmede

 

I Skien er det satt inn tiltak for bevegelseshemmede og rullestolbrukere slik at naturområder skal bli lettere tilgjengelig. Bakkestranda i Skien er et lett tilgjengelig område som ligger på nordsiden av Hjellevannet rett ved Skien Sentrum. Dette området er godt egnet for rullestolbrukere, og det er tilrettelagt badeplass.

Meitjern som ligger sør for Heivannet ved riksveien melllom Skien og Siljan. Parkeringsplass. Mulighet for fisking fra godt tilrettelagt vei langs tjernet. Her er det ikke tilrettelagt som badeplass for bevegelseshemmede. Toalett.


 

 

 

Luksefjell Villmarksleir

Her er det villmarksopplevelser hele året for grupper, skoleklasser og bedrifter. Du kan være med på hundekjøring, hinderløype, kanopadling, øksekasting, bueskyting, fiske og friluftsliv med overnatting i telt, og mye mer.


 

 

 

Laksefiske

I Skien kan man fiske både laks og ørret rett fra brygga midt i sentrum. Det er også på samme sted bygd fine laksetrapper med store glassvinduer hvor man kan følge fisken vandring opp til den øvre delen av skiensvassdraget. Turistkontoret i Skien selger gjestekort til laksefiske på Langbryggene. I Klosterfossen, på Skotfoss og i Bliva selges det halvdagskort. På disse stedene blir

dagen delt opp i 2, formiddag 7-15, ettermiddag 15-22. Kortet gir rett til stangfiske fra land eller båt. Fiskereglene må følges nøye i de respektive soner. Laksefiske starter 01. juni og avsluttes 31. august. Fiskekort koster fra 60-100 kr for dagskort. Det må også betales et depositum, som ved innlevering av fangstrapport gis tilbake. For mer info.:  Hjemmeside


 

 

 

Skien fritidspark

Skien har ikke strender som dette foto viser, men det er ikke langt unnå.

Skien fritidspark er flerbruksanlegg for sport, familieaktiviteter og rekreasjon. Anlegget inneholder et en kafeteria.

 

Til tross for alt dette anbefaler vi alle som vil oppleve et skikkelig fint badeland - dra til Badeparken i Langesund.


 

 

 

Badesteder i Skien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakkestranda

Fin strand som ligger kun noen få minutter gange fra Skien sentrum. Dette er et fint friareal med en stor gressletteEr godt tilrettelagt for rullestolbrukere.


 

Bliva

Ligger ca. 12 km. fra Skien sentrum, ved Valebøveien. Dette er et fin badeområde (stilleflytende elv). Toaletter og gode parkeringsforhold.


 

Hoppestad

Liten og koselig strand som er opparbeidet i Hoppestadelva. Ligger rett ved Hoppestadbrua ved hoppestadveien.


 

Falkumlia

Badeplass ved Falkumelva, Fin liten sandstrand med badebrygge. Her er det også tilrettelagt for grilling.


 

Gåsodden

Dette er en meget populær badeplass som ligger i sørenden av Nordsjø ca 8 km. fra Skien sentrum i retning mot Ulefoss. Barnevennlig.


 

Slettevannet

En populær badeplass med sandstrand som passer godt for de minste. Her er det badeflåte med stupebrett. Ligger ca. 12 km. fra Skien sentrum mot Luksefjell. Fiske er tillatt for medlemmer av Grenland Sportsfiskere, samt barn og unge under 16 år. I Slettevannet er det både  ørret, tryte, abbor, karuse og ål.


 

Åletjern

En meget populær badeplass som ligger på på Gulset ca 7 km. fra Skien sentrum. Flotte svaberg og et fint naturområde. Veien til Åletjern er til Vestre Gulset gjennom Vaddalen. God parkering.


 

Heivannet

Flott, og meget populært bade- og utfartsområde som ligger ca. 15 min. kjøring fra Skien sentrum mot Siljan. (Hører til Siljan kommune). Flott strand, campingplass, fin kafe og god parkering. Meget barnevennlig.

 

 

 

 

Events

Events i Skien

 

 

Grenland internasjonale Brassfestival

 

Grenland Brass er et Brassband, det vil si et korps uten treblåsere. De første moderne brassband oppstod tidlig på 1800-tallet i Preussen, da alle militære og statlige musikkorps ble utstyrt med nye instrumenter med roterende ventiler, og ble pålagt å bruke standardstemming. 

Dette gjorde at musikerne lettere kunne spille med andre, og muliggjorde også sammenslåing av mindre grupper til store korps. Kilde: Festivalens nettside.


 

 

Matfestivalen Mersmak

Stor matfestival midt i Skien som hvert år trekket over femti tusen publikummere i løpet av to flotte festivaldager. Denne fedstivalen er virkelig verd et besøk.

 


 

 

Snipetorp

Snipetorp er Skiens eldste boligkvarter som overlevde bybrannene i 1854 og 1886. Her finner man igjen det gamle Skien med sammenhengende trehusbebyggelse fra slutten av 1700-tallet. Snipetorp var en av de gamle innfartsveiene til byen, og her var det liv og røre i de mange verkstedene og skjenkestedene. Snipetorpmarken i denne Skiens gamle bydel.

 Her er det langt over hundre utstillere hver høst. Det er et stort  underholdnings program for både liten og stor og ikke minst mange gode vafler og kaker å få kjøpt. Dette må du oppleve.


 

 

 

Ibsenhuset

Ibsenhuset er Skien og hele områdets kulturelle storstue. I tillegg til mange kulturelle godbiter kan vi by på en svært fleksibel arena for kurs, konferanser, messer og møter. Men også flotte omgivelser for julebord, festmiddager, feiringer og bryllup. Kulturprogram!

Lundegata, Skien * Tlf: 35 90 54 90 (bill.), Tlf: 35 58 13 30 * Hjemmeside

 


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©