®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

Galleri og Museum

(Skien Kommune forside)

 

 

 

 

 

 

Galleri

 

 

Portrett av Roald Amundsen selges for kunde

Portrett av polfareren Roald Amundsen. Dette er et unikt og originalt kunstverk som er datert 1908. Det er en kulltegning i brunaktig farge som fremstiller Amundsen i dress og slips. Signert av kunstneren/portrettøren, og det har en tilleggssignatur/påskrift som kan være Amundsen's egen, men dette er noe usikkert. Størrelsen på portrettet er: H 100 x B 70 cm. Portrettet er ikke taksert av eksperter, men det er vurdert av kjenneretil budprisen. Bud over 95.000.- vil bli vurdert. (Beklager litt uskarpt foto). Kontakt


 

 

 

Telemark Kunstnersenter

Telemark kunstsenter et informasjonssenter, og en formidlingsinstitusjon av profesjonell billedkunst og kunsthåndverk i Telemark. Senteret er lokaliser i den gamle erværdige bygningen til tidligere norges bank, sentralt beliggende i Skien.


 

 

 

Skien kunstforening

Skiens Kunstforening er en medlemsbasert kunstforening som driver med utstillingsvirksomhet og andre kulturarrangementer knyttet til visuell kunst. Foreningen disponerer utstillingslokale i den flotte foajeen i Ibsenhuset, og har hatt disse lokalene siden Ibsenhuset ble bygget i 1973.

 

 

 

 

 

Museum

 

 

Telemark Museum

Her er gamle byggeskikker og folkekunst blitt tatt godt vare på. Det var i Telemark det norske industrieventyret startet og dette er en arv som er ivaretatt. Telemark er et levende kulturfylke med de fineste aktiviteter for en hel sommer.

Les mer om Telemark Museum


 

 

 

Telemark Museum - Brekkeparken

Telemark Museum har en unik samling folkekunst fra hele Telemark og fra bykulturen på 17- og 1800 tallet. Brekkeparken er Nordens største tulipanpark og omfatter 10 mål. Museet har flere spesialutstillinger, bl.a. 

Den store  Telemarksutstillingen, utstillingen "Kitsch 2004". Her er det en fin restaurant og friluftskafè. Dans med levende musikk i alle sjangre arrangeres flere ganger årlig. Kilde: Telemarkmuseum.


 

 

 

Henrik Ibsen Museum, Venstøp

Ibsens barndomshjem. Her er mørkeloftet slik Ibsen selv har beskrevet det i sine skuespill.

Åpent 15.5 - 30.8. Omvisning hele året etter avtale.

Telemark museum: Tlf 35 52 35 94.

Ibsens første femten leveår i Skien var en klassereise fra velstand til fattigdom. Inntil forsommeren 1834 var familien Ibsen en av Skiens mest velstående. Men i løpet av bare ett år, som begynte brått med myndighetenes stengning av den store brennevinskjelen, ble familien fullstendig ribbet og kastet ut i fattigdom.

Henrik Ibsen ble født i Skien den 20. mars 1828. Faren hans, Knud, var kjøpmann og brennerieier. I mange år var han en av Skiens største skatteytere.

Ibsens første femten leveår i Skien var en klassereise fra velstand til fattigdom. Inntil forsommeren 1834 var familien Ibsen en av Skiens mest velstående. Men i løpet av bare ett år, som begynte brått med myndighetenes stengning av den store brennevinskjelen, ble familien fullstendig ribbet og kastet ut i fattigdom.

I 1833 kjøpte Knud Ibsen gården Venstøp som et sommersted for familien. Da han bare to år senere mistet både formuen og levebrødet sitt., måtte familien flyttet fra byen og ut til Venstøp på helårsbasis.

Henrik Ibsen bodde på Venstøp fra han var 7 til han var 15 år gammel. Kildene forteller at han var en gutt som likte å leke for seg selv, men som også spilte dukketeater og tryllet for ungene i nabolaget. Etter konfirmasjonen reiste 15-åringen Henrik til Grimstad for å bli apotekerlærling. Han besøkte kun Skien en gang til i løpet av livet.

I dag utgjør Venstøp-gården Henrik Ibsens Museum, et sted der man kan oppleve Ibsens barndom med alle sanser

Kilde: visittelemark

Du kan lese mer om Henrik Ibsen her: http://no.wikipedia.org/wiki/Henrik_Ibsen

 


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©