®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

(Tinn kommune forside)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Aktiviteter

 

 

Kjerringsveiven

Norges største fjellmarsj for jenter, og arrangeres alltid første lørdag i september. Kjerringsveiven går langs Gaustatoppen. Marsjen er som er 9 kilometer lang i et variert fjellterreng er uten tidtaking, og alle får pin ved mål. Jenter fra 12 år og oppover kan gå marsjen. Høyeste punkt er 1260 meter over havet. Underveis er det utsiktspunkter med overblikk over Rjukan, Vestfjorddalen og Hardangervidda.


 

 

 

RjukanGuide - Guidet tur i sabotørenes forspor.

Natt til den 28. februar 1943 skjedde en av de viktigste sabotasjeaksjonene under den andre verdenskrig. Ni norske sabotører fra Kompani Linge forserte det store juvet foran tungtvannsfabrikken på Vemork ved Rjukan i Telemark. Elektroanlegget skulle ødelegges, slik at de tyske nazistene, som hadde tatt kommandoen også her, ikke skulle lykkes i sin plan; nemlig å produsere så mye tungtvann at det var nok til å utvikle atombomber.


 

 

 

Gaustabanen

Gaustabanen er spektakulær og dramatisk fløybane som går midt inne i Gaustatoppen. Den ble åpnet for publikum i 2010 etter at det var gjennomført en prøveperiode på fire år. Banen gjør det mulig for alle å kunne oppleve Gaustatoppen.

Turen til toppen består av to deler, hvor den første delen er en trikk som tar deg 850 meter rett inn i fjellet, og den andre delen består av en taubane som som går fra 1.145 moh. til 1.800 moh. Banen har en stigning på hele førti grader, noe som gjør dette til en skikkelig spektakulær fjellferd. Turen opp er ok, men turen ned kan være en smule mer nærvepirende, i og med at du kjører bratt nedover i et "endeløst" hull. De som ønsker å ta banen en vei, kan velge å kjøre opp eller ned. På sommeren er det en fin tur for de som velger å gå den ene veien, som tar ca. to timer.


 

 

 

Norseman Extreme Triathlon

Verdens hardeste Ironman-distanse. Norseman Extreme Triathlon er en årlig Ironman distanse-triathlon som arrangeres i Norge, og tar deltagerne igjennom Norges flotteste natur.


 

 

 

Rjukanbadet

Velkommen til Rjukanbadet!

Vi vil med dette ønske deg velkommen til Rjukanbadet - et av Norges mest moderne badeanlegg. Vi kan tilby utebading året rundt. På våre nettsider finner du forhåpentligvis alt du trenger å vite om oss - hvis ikke, ta kontakt

Svaddeveien 6, 3660 Rjukan * Tlf.: 35 08 22 70 * Hjemmeside


 

 

 

Rjukan Isfestival

Hvert år arrangeres isklatrefestival på Rjukan, som regnes for å være ett av verdens beste steder for isklatring. Det er ikke bare om sommeren at fossene er et fantastisk syn på Rjukan. På høsten og vinteren fryser de til og blir til enorme, spektakulære isslott, som klamrer seg fast til frosne fjellsider.


 

 

 

Gaustaløpet

Gaustaløpet er Telemarks eldste turrenn, og startet for første gang i 1934. Starten går fra Rjukan Fjellstue, 830 m.o.h. Innkomst på Venås, Tinnoset, 450 m.o.h. Løypa fra Rjukan til Venås er på 45 kilometer. Lengden er 45 km fra Rjukan Fjellstue og 20 km fra Bitringsnatten til Venås. 

Løypa går i fint skogsterreng de første 19 km. Deretter ca 300 meter stigning på en lengde av 6 km til Bitringsnatten. Videre til Venås er det ca. 20 km. i lett skogsterreng ned mot Kålidalen og Venås.


 

 

 

TelemarkHelten

TelemarkHelten lanseres nå i Nasjonalparkkommunene Vinje og Tinn - en spenstig Trippel bestående av HelteRittet, HelteLøpet og HelteRennet. Arrangementene foregår i Norges flotteste natur i Rauland og Rjukan. 

Opplegget skaper et unikt treffpunkt og en attraksjon for spreke naturelskere med familie. Løypetraseene ved randen av Hardangervidda er krevende, spektakulære og vakre. Området har også rike historiske og kulturelle tradisjoner som vil komme deltakerne til gode.


 

 

 

Snowshoe Thompson Minnerenn

Dette er et tradisjonsrikt turrenn for hele familien. Det arrangeres hvert år på Palmesøndag. Snowshoe Thompson utvandret fra Tinn i 1837 sammen med sin mor. I 1851 dro han til California, hvor det var funnet gull. Her tok han på seg en 300 km lang postrute over fjellene. I all slags vær ble han Californias link til omverdenen. Postsekken veide ofte opp mot 50 kg, og inneholdt alt fra medisiner, verktøy, klær, bøker, kjøkkenutstyr og lignende.


 

 

 

 

Events

Events

 

 

 

Marispelet ved Rjukanfossen

Marispelet er en tolkning av ett av sagnene om Mari og hennes forbudte kjærlighet. Les mer på hjemmesiden.

 

 


 

 

 

Cirkus Sibylla

Cirkus Sibylla ble startet i 1989 og har sin base på et småbruk ved Hardangervidda.  Gruppen har produsert mer en tjue forestillinger, hovedsakelig for barn og unge, som har turnert fra Mehamn til New Zealand.


 

 

 

Haukeliseterfestivalen

En langhelg hver sommer er Haukeliseter Fjellstove vertskap for en av de mest spesielle folkemusikkfestivalene i landet - Haukeliseterfestivalen! Her samles musikere, dansere og andre interesserte til en helg full av dans, musikk, seminar, god mat og fjellturer.


 

 

 

Rjukan Rockfestival

 

Rjukan

Rockfestival

 

Hvert år arrangeres Rjukan Rockfestival i Tveitoparken.

Rjukan Rockfestival arrangeres av Rjukan Rockforum i Tveitoparken. Her er det et knallsterkt program.

 


 

 

 

Rjukan Trubadurfestival

Hvert år arrangeres trubadurfestival i Rjukan sentrum, og i tradisjon tro er arrangementet siste helgen i august. Det spilles på kafeer, i gatene og på Huset Pub. God musikk og mye folk har blitt stikkord for denne helgen. Dette har blitt en festival som etter hvert begynt å trekke mange store navn og definitivt kommet for å bli.


 

 

 

Solfesten på Rjukan

Hvert år feires det at sola, etter flere måneders fravær, kommer tilbake til Rjukan. Dette er en tradisjon som har blitt holdt i hevd siden 1925. Det er opptog, utdeling av årets solpris, avsløring av årets solprins/prinsesse og kåring av beste kostyme.


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©