®

- en båtreise du aldri glemmer

Annonsere

Velkommen til Telemark

- det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Galleri - Museun - Severdigheter

(Tokke kommune forside)

Åmdals Verk Gruver, Tokke

Kobberverkets historie fra 1540 til 1945. Museum med modeller av f.eks. gammel smeltehytte med vasshjul. 600 m jernbane fra museeet til gamle tufter og gruvevandring inn til 1200 m innover i fjellet. Kafé og suvenirutsalg.

Eidsborg Stavkirke

Eidsborg stavkirke er en stavkirke fra midten av 1200-tallet i Tokke i Telemark. Kirken er enskipet og blant de minste i landet. Bare skipet i kirken er bevart. Det gamle koret er revet og kirken er blitt utvidet i øst to ganger. Eidsborg er en stavbygning, men mangler grunnstokker så veggsvillrammen ligger på en tørrmur med hjørnestavene felt over.

Grimdalstunet, Dalen (Skafså)

Gammel gard med 10 autentiske hus og et skulpturhus der mange av arbeidene til billedhogger Anne Grimdalen er utstilt. Salgsutstilling av kunstmaler Tore Juell. Minneutstilling av Reidar Fritzvold. Husflid og brukskunst. Kultursti og dyr på tunet. Karl Erik Harr sine illustrasjoner av Draumkvedet har fått et eget rom «Det blå rommet».

- startstedet for din drømmeferie

AltomLondon.no

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer

Severdigheter

Værmelding

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©