®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

(Kragerø Kommune forside)

 

 

 

 

 

 

 

Museum

Museum

 

 

Berg - Kragerø Museum

Berg er en sjarmerende lystgård i Louis seize-stil fra 1803 som har tilhørt familien Homann i Kragerø. Den ble donert for museumsformål til Kragerø kommune av den siste private eier, frøken “Jeia” Homann som døde i 1943. Hovedbygningen har interiører og møbler fra ulike epoker, mest fra 1800-tallet, men også fra eldre tider og fra “Jeia” Homanns egen tid.

I tillegg til forpakterbolig og uthus fra lystgården består anlegget også av flere tilflyttede bygninger rundt Bergsbukta, alle med tilknytning til kystkulturen i Kragerødistriktet. En ny utstillingsbygning huser samlinger fra kystmiljø og særutstillinger viet kunst og kystkultur. Lystgårdens park og tilhørende skog er et vakkert og mye brukt friområde på vel 700 mål med naturstier og fine badeplasser i den lune Hellefjorden. Det er gode parkeringsforhold på museumsområdet, gjestebrygge for dagsbesøkende og ellers godt bekyttede naturhavner i området. Museumsbygget har museumsbutikk og kafé.

Museet omfatter også Kittelsenhuset, Theodor Kittelsens fødested og barndomshjem, beliggende midt i Kragerø sentrum.

Fasiliteter på Berg ( 4 km fra Kragerø sentrum )

Kafe/kiosk, museumsbutikk/boksalg, toaletter/handicap-toalett, heis i utstillingsbygg, gratis parkering, park, natursti, badestrender, besøksbrygge og gode naturlige havneforhold/fortøyningsbolter.

 

Faste utstillinger på Berg:

”Vår ære og vår makt” – utstilling om Kragerøs sjøfartshistorie

”Livet ved Tangen Verft gjennom 50 år” – utstilling om det nedlagte Tangen Verft

”Fra Kragerø til Rio” – is-skjæring og iseksport ca 1835-1965

”Stil og mote 1500-1950”

”Den Rustne Eikes sykkelsamling” – sykkelen gjennom halvannet århundre

”Hytteliv i endring” – hytte fra 1947, flyttet fra Brønnholmen

”Jeias verden” – hovedbygningen på lystgården Berg. Omvisninger to ganger daglig.


 

 

 

Sannidal Bygdetun

Den store sandbanken i Vestre Sannidal ble dannet av den mektige isbreen som dekket Norge for omlag 10 000 år siden. Den har gitt bygda navnet. Det het på gammelnorsk: Sandhaukadalir – dalen med sandbanken. Her var antakelig første bebyggelse med gården Mo som sentrum. I det trettende århundrede ble det reist en liten stavkirke, rester av den finnes i den nye kirken som ble bygget i 1772.

I 1949 ga bonden på Øvrebø, Thomas Wastøl, tomt til samlingene på furumoen vest for kirken. Her er det samlet noen gamle hus. En rekke ting er gjennom årene gitt av interesserte sannidøler. På tunet sees Heglandshuset fra gården Østre Hegland. Det er en gave fra Johanna og Olav J. Nilsen, Mandal. Første etasje er antakelig bygget omkring 1650. I 1750 ble det langt på en etasje og huset er nå typisk for våningshus i Sannidal på 1800-tallet. Inventaret er fra forskjellige perioder, det meste fra midten av århundredet.

Stabburet er fra gården Mo, gave fra Astrid og Jakob Mo. Det er antakelig rundt 150 år gammelt. Låvebygningen er fra Midtgården, Farsjø. Alderen er ca. 200 år. Den østre delen er flyttet fra Ødegården, Farsjø, og skjøtt inntil engang i tiden. Kvernhuset er fra Seteren ved Waasjø i Holtane krets. Det er gave fra Olette og Lars Svendsen. Det er omkring 130 år gammelt og var sist i bruk under krigen 1940-45. Dobbeldalsstua er fra Dobbedalen i Holtane krets. Den er bygget i 1854. Inventaret fra flere kanter. En gammel vev er gave fra Per Holt. Barlandstua er fra Barland i Kjølebrønd, gave fra Jens Barland. Den er antakelig et par hundre år gammel. Tunet blir benyttet til folkefester, bl.a. 17.mai og til Sanitetsforeningens årlige “grautfest” som samler tusenvis av deltakere. Bygdetunet har ikke fast åpningstid. For omvisning og opplysninger henvendelse tlf.35 99 20 41, eller tlf. 35 98 14 53, Berg-Kragerø Museum. Les er på hjemmesiden til Sannidal historielag. Kilde: Kragerø Turistkontor


 

 

 

Kittelsenhuset

Theodor Severin Kittelsen (født 27. april 1857 i Kragerø, død 21. januar 1914 på Jeløya) var norsk maler, tegner og bokkunstner. Som illustratør av norske folkeeventyr ved Asbjørnsen og Moe deler han førsteplassen med Erik Werenskiold og har vunnet seg en plass i hvert hjerte i Norges land. Han har ganske særlig preget forestillingen om troll og andre naturmytiske vesen.

 Kittelsens troll er groteske og nifs-vakre, inspirert av østnorske og nordnorske landskap. Mange mener at han én gang for alle har avgjort hvordan norske troll «egentlig ser ut». I sin samtid var han like bemerket for de karikaturaktige tegningene vi finner i blant annet Har Dyrene Sjæl?. Han var en utpreget litterær billedkunstner, og skrev tekster i og til mange av bildene. Flere av arbeidene hans kan utmyntes episk. Et høydepunkt er boka om Svartedauen. Kittelsen kom fra ustabile økonomiske kår og oppnådde aldri økonomisk sikkerhet. Kilde: Wikipedia

Les mer om Kittelsenhuset (Telemark museum / Berg museum).


 

 

 

 

 

 

 

Gallerier

Galleri

 

 

Skåtøy Cafe and Galleri

Skåtøy galleri har i årenes løp hat som mål å utvikle stedet til en kulturell møteplass, og dette har de lykkes med. Her er det bokbad med spennende forfattere for både barn, ungdom og voksne og galleriet byr på bildekunst knyttet til bøkenes verden. I tillegg er det konserter på utescenen i hagen.

Stoppedalveien 2, Skåtøy * Hjemmeside


 

 

 

Portrett av Roald Amundsen selges for kunde

Portrett av polfareren Roald Amundsen. Dette er et unikt og originalt kunstverk som er datert 1908. Det er en kulltegning i brunaktig farge som fremstiller Amundsen i dress og slips. Signert av kunstneren/portrettøren, og det har en tilleggssignatur/påskrift som kan være Amundsen's egen, men dette er noe usikkert. Størrelsen på portrettet er: H 100 x B 70 cm. Portrettet er ikke taksert av eksperter, men det er vurdert av kjenneretil budprisen. Bud over 95.000.- vil bli vurdert. (Beklager litt uskarpt foto). Kontakt


 

 

Kragerø kunstforening

Kragerø er knyttet til mange av våre mest kjente kunstnere. Theodor Kittelsen (1857 - 1914) ble født og vokste opp her. Her laget han mange av sine mest kjente verker bla. “Nøkken” i sine serie fra Jomfruland. (Wikipedia).

I alle år har noen av våre fremste malere forsøkt å fange det spesielle lyset her ute ved kysten. Mange av Skagen-malerne var for 100 år siden faste gjester i Kragerø-skjærgården.

Kilde: Kunstforeningen.

 


 

 

 

 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©