®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

(Kviteseied kommune forside)

 

 

 

 

Galleri

Gallerier

 

 

Portrett av Roald Amundsen selges for kunde

Portrett av polfareren Roald Amundsen. Dette er et unikt og originalt kunstverk som er datert 1908. Det er en kulltegning i brunaktig farge som fremstiller Amundsen i dress og slips. Signert av kunstneren/portrettøren, og det har en tilleggssignatur/påskrift som kan være Amundsen's egen, men dette er noe usikkert. Størrelsen på portrettet er: H 100 x B 70 cm. Portrettet er ikke taksert av eksperter, men det er vurdert av kjenneretil budprisen. Bud over 95.000.- vil bli vurdert. (Beklager litt uskarpt foto). Kontakt


 

 

 

 

 

Museum

Museum

 

 

Vest-Telemark Museum

Den gamle garden Vindlaus er gjort om til Norges største friluftsmuseum med mer enn 30 bygninger. Stort museums- bygg med utstillinger som viser århundrelange hånd-verkstradisjoner og folkekunst m.m. Stavkirke fra 1200-tallet.


 

 

 

Kviteseid Bygdetun

Bygdetun som består av 12 forskjellige hus. Tunet er bygd opp slik en velstående bondegård i Vest-Telemark så ut for ca. 200 år siden. Omvisning hver hele time, som også omfatter Utsondhalli og Kviteseid Gamle Kyrkje, en steinkirke fra 1100-tallet med et meget sjeldent inngangsparti.


 

 

 

Norsk Skieventyr - Morgedal

Morgedal er særlig kjent for sin store sønn Sondre Norheim, den moderne skisportens far. Du kan besøke stua hans, Øvrebø, der den olympiske ild ble tent. 

Sondre ble spesielt kjent for sine helbindinger og innsvingede ski, noe som gjorde det lettere å styre skiene. Norsk Skieventyr er et multimediamuseum om norsk skihistorie gjennom 4000 år. Opplev en reise i skihistorien ved hjelp av lys, lyd, bilder, spennende utstillinger og film. Kino med fartsfylt skifilm over flere lerret. Kafeteria med terrasse for uteservering, stor butikk med salg av gaver/suvenirer.


 

 

 

 

Severdigheter

Severdigheter

 

 

Kviteseid Bygdetun

Kviteseid Bygdetun skal gje eit inntrykk av korleis ein velståande gard såg ut for omlag 200 år sidan. Hovedhuset er Flekstveitstoga, første høgda er frå 1600-talet, medan andre høgda vart påbygd i 1738. 

Stoga nede er rosemåla av 'den fyrste rosemålaren i Telemark' Talleiv Halvorson Espetveit (ofte berre kalla 'Talleiv Målar'). Av andre hus kan ein nemne Tveitloftet frå 1300-talet, Flekstveitloftet frå 1700-talet og vesleburet frå 1500-talet. Kilde: Kviteseid kommune


 

 

 

Norsk Skieventyr i Morgedal

Morgedal kan du oppleve skihistorie - også utan ski på beina. Opplevingssenteret Norsk skieventyr sameiner eldgamle tradisjonar med moderne teknologi.

Her kan du oppleve ei stemningsfull vandring gjennom 4000 års skihistorie, frå dei fyrste helleristningane via vikingar, birkebeinarar, militære skiløparkompani, Sondre Norheim og fram til vår tid. Alt dette får du gjennom eit multimediaprogram som kombinerer ein forrykande film over fleire lerret med utstillingar, musikk, ljos- og lydeffektar. Kilde: Kviteseid kommune


 

 

 

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen, (Norsjø-Bandakkanalen), blei fullført i 1892 og har 18 sluser som lyfter dei sjøfarande frå 0 til 72 m.o.h. på den 105 km lange strekninga frå Skien til Dalen. 'Victoria' som tek 180 passasjerar og 'Henrik Ibsen' med plass til 220 passasjerar, går i rutetrafikk mellom Dalen og Skien frå mai til september. 

Båtane er innom Kviteseid Bryggje for av og påstigning. Kilde: Kviteseid kommune


 

 

 

Kviteseid Kirke

Les mer her

Kviteseid Kirke

Kilde: Kviteseid kommune

 

 


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©