®

- en båtreise du aldri glemmer


Annonsere

Kontakt

Om

Velkommen til Telemark

 

 - det vakreste fylke i Norge!

FaktaGuide

Kommuner

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen

Museer

Severdigheter

Sport

Lån og Finans

Værmelding


Produkter- og

Tjenester i Telemark

Aktiviteter og Events

Bank og Forsikring

Bilforhandlere

Bilverksted

* Bildeler og bilutstyr

Bobiler

Campingvogner

Boligleverandører

Byggevarer

Båtforhandlere

* Båtopplag

* Båtverksted

* Brygger

* Undervannsarbeid

Eiendomsmeglere

Elektro

* Data

* Tele

Entrepenører

* Transporttjenester

Finasiering og Lån

Galleri

Hus og Hage

Hytteleverandører

Håndverkere

* Blikkenslagere

* Glassmestere

* Malere

* Murere

* Snekkere

Interiør og Møbler

* Garderobe

Kjøkken og Baderom

Kjøpesenter

Media og Reklame

Offentlig Transport

* Buss-Båt-Fly-Taxi

Overnatting

* Hotell / Camping

* Hytter / Appartment

Ovner og Peiser

* Fyringsolje og Ved

Reisebyrå

Reisearrangører

Shopping

Sikkerhet og Alarmer

Spisesteder

Tjenester

* Advokater

* Barnehager

* Flyttebyrå

* Regnskap

Trening og Helse

Undervannsarbeid

VVS

* Inneklima

* Rørleggere

* VarmepumperBruk pengene riktig

- SHOP billig!

 


 

Sport i Telemark

Fotball Golf Ski  -  Trav

 

 

 

 

 

 

Fotball

Fotball

 

 

Odds Ballklubb, Skien

 

Eliteserieklubb med 12 norgesmesterskap

 

 

 

 Fritjof Nansensgtate, Falkum, 3705 Skien * Tlf.: 35 90 01 50 * Hjemmeside

 


 

 

 

 

Notodden fotballklubb

 

Vi gratulerer Notodden fotballklubb

med opprykk til Adeccoliga'n

 

 

 

O. H. Holtasgate 38, 3678 Notodden * Tlf.: 35 02 77 45 * Hjemmeside


 

 

 

 

Golf

Golf

 

   


 

 

 

Bamble golfklubb og Bamble golfpark 

 

Dette er en utfordrende 9-hulls bane som ligger i et meget variert terreng. Fra klubbhuset er det enkel servering og en fin proshop.

Dette er en arena for samvær, helse og glede.

 

Velkommen til Kjørstad!

Valleveien 696, 3960  Stathelle * Tlf.: 35 97 65 01 * Hjemmeside


 

 

 

Kragerø Golfklubb  

Kragerø golfpark åpnet med 18 hull i 2003. Anlegget er en del av et stort resort anlegg med tennisbaner, balløkke, svømmebassenger, fritidsboliger og et stort SPA-hotell som er under bygging og skal stå ferdig våren 2007. Banen er en skogsbane - par 70. Fairwayer og greener er av ypperste kvalitet. Golfparken er, og vil ytterligere tilrettelagt for bruk av golfbiler.

Diplemyrveien 1, 3788 Stabbestad * Tlf.: 99205705 * Hjemmeside


 

 

 

Lønne Golfklubb, Kragerø 

 

Lønne er en 9 hulls bane i fine naturomgivelser som passer til alle nivåer. I tillegg har vi en driving range, praksis green og trenings hull. På Lønne, møter spillerene en avslappende atmosfære uten krav til time bestilling. Her kan du spille uten stress og benytte en fin og koselig natur bane. Banen ligger med kort avstand til Kragerø og E18. Vi innviterer alle til en hyggelig opplevelse på Lønne Golfklubb !

Postboks 88, 3791 Kragerø * Tlf: 95 21 19 71 * Hjemmeside


 

 

 

Rjukan Golfklubb 

 

Velkommen til Rjukan Golfklubb

Rjukan golfklubb ønsker alle gamle og nye spillere og medlemmer velkommen til en ny golfsessong.

 

 

 

Posktboks 67, 3661 Rjukan * Tlf.: 95 15 61 06 * Hjemmeside


 

 

 

Grenland Golfklubb, Skien 

 

Velkommen til Grenland Golfklubb!

I begynnelsen holdt vi til på et jorde på Jarseng mellom Skien og Porsgrunn. Der åpnet vi en korthullsbane i 1987, som vi spilte på til vi i 1994 kunne ta i bruk vårt nye golfanlegg en 18 hulls golfbane på Jønnevall, 6 km nord for Skien sentrum. 

Luksefjellvn. 578, 3721 Skien *Tlf.: 35 50 62 70 * Hjemmeside


 

 

RGolf

 

RGolf er golf statistikk programvare for Windows PC og Pocket PC. Med programvaren kan du analysere spillet ditt og finne ut hvilke deler som må forbedres. PC-programmet kan brukes som en frittstående applikasjon eller sammen med Pocket PC program.

Viktige funksjoner: Tast runder med score og statistics - Analyse statistikk: oppsummert, hull ved hull, trend og mer Stableford og handicap beregning ved hjelp av europeiske (EGA) handicap-system - Pocket PC program for å legge inn data på kurset og senere synkronisere med PC - Skriv styringskort for å legge inn score og statistikk under spill Eksportere data til Microsoft ® Office Excel Multilingual støtte.


 

 

 

Ski

Ski

 

 


 

 

 

Telemark skiing - A world of fun!

- the best kind of skiing in the world!

(Sitat fra "The Canadian sports world")

 

Telemark beskrives av mange som skisportens fylke, og Morgedal beskrives som "skisportens vugge". Det var i Morgedal den olympiske ilden ble tent for de olympiske leker på Lillehammer i 1994. Foruten dette er navnet Sondre Nordheim viden kjendt sammen med den svært populære vintersporten, telemarkskiing (telemarkskjøring).

 

Telemarkskjøring er sikkert en av de morsomste vintersportene som noensinne er oppfunnet! Når du ser på en telemarkskjører komme ned en bakke er det som om denne utfører en dans. Telemarkskjøring morsomt og vanedannende. "Telemarkski, også kalt "freeheel ski", ble oppfunnet av nordmennene på 1700-tallet og ble spesiellt populært på 1800-tallet da Sondre Norheim, ofte kalt far til Telemarkskjøring "vant flere medaljer for sine alpine prestasjoner.

 

 

Populære skiområder i Telemark

 

 

Rauland

Ligger 1000 moh. Rauland tilbyr alle former for skisport, både for barn og voksne, erfarne og nybegynnere. Her er det en god kombinasjon av alpinbakker og varierte langrennsløyper.

 

I Rauland er det: Et samarbeid mellom tre skisenter om felles heiskort - Gratis buss mellom de forskjellige skianleggene - Akebakker - Kjelketrekk - Et fint lekeland - Quarterpipe,  hopp, big jump, rails etc. - Snørafting - Afterski - om mye mer.

 

Velkommen til Rauland!

 

Alpininfo.: Høyde over havet: 650 – 1.130 moh. - 16 skiheiser - Heiskapasiteten er på 11.890 personer i timen - 39 nedfarter - Lengste nedfart er på hele 2.000 meter.

Største høydeforskjell: 365 m

Preparerte langrennsløyper: 140 km

 

Langrennsinfo.: 140 kilometer med langrennsløyper  hvorav 70 km. er i dal og skogterreng - 70 kilometer med løyper på fjellet - 14 kilometer med lysløyper

 

For mer info. kan du se på:

 

Rauland Skisenter - Raulandsfjell Alpinsenter

 

Vierli Turistsenter - Hardangervidda nasjonalparkrute


 

 

 

Vrådal

 

Turistbygda Vrådal har mange varierte og spennende aktiviteter, arrangement, kultur, tradisjon og selvfølgelig mange og varierte overnattingstilbud. Vrådal er et moderne og aktivt skisentrum, med mange aktivitetstilbud.

 

 

I Vrådal er det ikke bare skisport. Området har alle former for aktiviteter både sommer og vinter. Eksempelvis kan du her ta Rideturer, besøke sølvsmedtunet og Norsk skieventyr i Morgedal og mye mer. For mer informasjon om aktivitetstilbudet kan du besøke Vrådal - Vrådal Skisenter. I Vrådal er det 15 kilometer med løyper som 7 grønne/begynner løyper, 4 blå/lett øvelses løyper, 2 røde/øvet løyper og 2 sorte/ekspert løyper. Det er 1 stolheis, 1 T-trekk og 3 tallerkentrekk.


 

 

 

Gautefall

 

Destinasjon Gautefall et godt valg for familieferien. Gautefall er godt tilrettelagt og et meget populart ski, tur og hytteområde.

Alpinbakkene på Gautefall ligger rett ved  hotellet og Club Gautefall. Bakkene her har lengder fra 350 til 1.200 m lange.

 

Gautefall Alpinsenter har en stolheis, fem skitrekk og ett skiband og det er hele 14 nedfarter, 1 kjelkebakke som er 300 m. lang, det er et eget skileikområde, en fin barnebakke (som har gratis trekk for barn under 7 år) og en egen skiskole med instruksjon i alle former for skigåing og skikjøring. 

For mer informasjon om aktivitetsmuligheter kan du se på Destinasjon Gautefall


 

 

 

Gaustablikk

 

I Rjukan/Gaustablikk området finner du både akebakker og egne skitrekk for barn, skiskole for nybegynnere, slalåmbakker og turløyper. Gaustatoppen gir et mektig inntrykk og danner en fin ramme rundt skiferien. Forholdene ligger godt til rette for alle former for sportsaktiviteter.

 

 For mer info. kan du se på Gaustablikk og Rjukan


 

 

 

Haukeli

 

Fjellbygda Vågslid er et populart område og det har en unikt beliggende i le av Haukelifjells mektige fjellpartier, like ved Hardangerviddas naturpark. Her er fine overnattingsmuligheter som passer for alle.

 

For mer detaljert informasjon kan du se på:

 

Haukelifjell Skisenter og Hardangervidda nasjonalparkrute.


 

 

 

Lifjell

 

Lifjell ligger 12 km. fra Bø i Telemark og er det nærmeste høyfjell om du kommer fra Danmark eller du bor i det sentrale Østlandsområdet. Lifjell har vært en populær turistdestinasjon siden midten av 1950-tallet og er et flott, variert og egenartet turområde. 

 

Et mangfold av spennende kulturminner og urørt natur spredt utover et område på nærmere 200 km2. Store deler av Lifjell ligger over 1 000 m.o.h. Lifjell er Norges sydligste høyfjellsplatå og ligger sentralt i Bø, midt i kulturfylket Telemark. Kort vei fra de største befolkningssentra i Sør-Norge, kun 2 timer fra Oslo, Østfold, Drammen, Buskerud og 1,5 time fra Vestfold.


 

 

 

Trav

Trav

 

 

Klosterskogen travbane, Skien

 

Velkommen til Klosterskogen!

 

Banelengde: 800 meter. - Oppløpets lengde: 220 meter.

Dosering: 15º - Svingradius: 57,5 meter. - Banebredde: 21 meter. 

 

 Postboks 2664, 3702 Skien * Tlf.: 35 59 14 50 * Hjemmeside


 


- startstedet for din drømmeferie
AltomLondon.no 

FaktaGuide

Kommuner i Telemark

Skoler

Offentlig Transport

Overnatte

Telemarkskanalen®

Museer 

Severdigheter

Sport

Værmelding

 

  

  

TelemarkFylke.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot leverandører innen aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser i kilder. TelemarkFylke.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. TelemarkFylke.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og wikipediafoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på TelemarkFylke.no er beskyttet med opphavsrett ©