NRK flyttet morgensendinga til Hjalmar


Av:

Tove Midtbø (Foto: Inger Hobæk)

Publisert:

16.09.2020

Oppdatert:

16.09.2020 kl.08:43

Noen av elevene i vg1 var ekstra ivrige tirsdag, og møtte opp allerede klokka fem på skolen. Hvorfor? Fordi NRK Telemark valgte å sende hele morgensendinga fra Hjalmar Johansen og Fritidsparken, og da var programlederne Ken Willy Wilhelmsen og Stian Wåsjø Simonsen på plass en time før sending for å rigge opp. Mange av vg1-elevene fra Medier og kommunikasjon var med på lufta.

Elevene i vg1 har de siste ukene jobbet med journalistikk, og da lærer de også om radio. Det blir jo ikke mer realistisk enn når de selv får være med på tre timers direktesending, fra klokka 06-09. Å sitte med NRKs egen kjøreplan og se på programlederne mens de jobbet ble en spesiell opplevelse.

Elevene fortalte om morgenrutiner, om frokostvaner, om hva de gjør etter skolen og om koronatiltak. - For hvor lei er de av å sprite og vaske og holde avstand på skolen? På en skala fra 1 – 10 var svaret 100! Det er ingen tvil om at smitteverntiltakene på skolen er strenge, og at det legger noen begrensninger på hva slags oppgaver og aktiviteter som kan gjennomføres.

Vi fikk også møte noen av elevene hjemme på hybelen, og fikk høre om ansvaret som følger med det å flytte for seg selv. Mange av lytterne ble nok imponerte over både ordensregler og rutiner som var innført i kollektivet, slik at det ikke skulle bli konflikter. Vi ble også med noen tøffinger inn i svømmehallen, der de demonstrerte såkalt dødsing fra sjumeteren på direkten! Et par elever var også med brannvesenet ut for å vise hvordan man lager et trygt bål, nå som det generelle bålforbudet ble opphevet i dag.

Det som overrasket mange av vg1-elevene var hvor mye jobb som ligger bak en tre timers direktesending. Dessuten var de utrolig imponerte over at de to programlederne gjør dette hver dag. Tre timer på direkten på radio, med jobbstart klokka fem. Vi er vel mange som er imponerte over det.  

Det ble en lang dag. En veldig lærerik dag. En skoledag vi vil huske.

Klasse 1MKA med lærer Tove.

elever1MKB.jpeg

Blide folk i MKB etter å ha blitt intervjuet på direkten på NRK Telemark sin morgensending.

KWWogTove.jpegLærer Tove har tidligere jobbet i NRK. Her sammen med programleder Ken Willy Wilhelmsen.

elevgruppe.jpeg