Nordmenn er ikke akkurat kjent for å snakke åpent om sex. Men dette er noe vi absolutt burde endre på. For det å ha et bra sexliv er faktisk noe som kan ha direkte positiv innvirkning på helsen vår – enten det er sex med oss selv eller sex med noen vi dater eller er i et forhold med. Men det er alt for mange av oss som er redde for å snakke om hva vi liker, og derfor ikke får like mye ut av det som vi kunne få. Her skal du få vite litt mer om hvordan det påvirker helsen vår, sånn at du kanskje får litt ekstra motivasjon til å endre sexlivet ditt. 

Derfor gir sex deg bedre helse 

Før vi begynner å snakke om fordelene ved et bra sexliv er det viktig å understreke at dette også gjelder hvis du ikke har en partner. Sexleketøy er supert, og det er absolutt like viktig å ha bra sex med seg selv, som det er å ha bra sex med andre. Nysgjerrig på hvilke leketøy som finnes der ute? Klikk her. Det finnes masse forskjellig, både for han, henne og ikke minst også for par. Absolutt verdt å sjekke ut. 

  • Det hjelper deg med å redusere stress i hverdagen (og hvem trenger ikke det?). 
  • Det styrker tilknytningen mellom deg og partneren din (noe som kan være ekstra deilig når man har lite tid til å være sammen i hverdagen). 
  • Det hjelper deg med å sove bedre om natten (og bedre søvn er virkelig nøkkelen til bedre helse). 
  • Det frigjør forskjellige hormoner som påvirker humøret ditt på en positiv måte (mer endorfiner = mer glede og tilfredshet i hverdagen, noe som betyr mindre krangling, mindre stress og mer mentalt velvære). 
  • Det virker smertelindrende (hodepine, menstruasjonssmerter, you name it).