Vurderer hjemmeskole på mandag, tar endelig beslutning i morgen

Veihøvel ute på fylkesveiene Foto: Mats Granli

Publisert:

20.01.2024

Oppdatert:

12.07.2024 kl.11:33

På grunn av væromslaget som er varslet på mandag vurderer Telemark fylkeskommune digital undervisning og hjemmeskole på de videregående skolene i fylket.

Det er forventet svært krevende kjøreforhold og dette vil gjøre det vanskelig å tilby skoletransport. En slik beslutning vil også ramme elever i barne- og ungdomsskole som er avhengig av skoleskyss.  
 
Fylkeskommunen er derfor i kontakt med kommunene og de videregående skolene og informerer dem om situasjonen.  
 
–Vi følger utviklingen kontinuerlig og vil ha løpende kontakt med metrologisk institutt om utviklingen av været, sier fylkessjef Elisabeth Gylder Vingereid.  
 
–Telemark er et fylke med stor geografisk utstrekning, og det kan være store lokale variasjoner i været. Derfor kan det være at noen av skolene kan holde åpne på mandag, selv om andre må skoler må ha hjemmeskole, sier Vingereid. 

Endelig beslutning i morgen formiddag

Endelig beslutning blir tatt i beredskapsmøte kl. 1130 søndag og vi vil sende ut informasjon med en gang beslutningen er tatt.  
 
–Årsaken til at vi ønsker å vente med å ta en endelig beslutning er at vi i det lengste håper å kunne tilby våre tjenester som normalt. Det vil ha store samfunnsmessige konsekvenser dersom vi ser oss nødt til å innstille, sier Vingereid.  

Forbereder fylkesveiene 

Fylkeskommunen vil også gjøre det vi kan for å sørge for at fylkesveiene er så fremkommelige som mulig i den tiden været pågår. Entreprenørene våre er ute på veiene hele helga for å åpne stikkrenner, skrape is fra veibanen og rydde snø slik at vannet kan renne ut av veien.  

Kontakt

For mer informasjon. Kontakt:

Elisabeth Gylder Vingereid, fylkessjef, tlf. 46 82 25 25