Fokus og oppmerksomhet


Av:

Anne Stine Midtgarden

Publisert:

12.02.2021

Oppdatert:

16.03.2021 kl.10:08

Vet du at forskere anslår at vi tenker minst 50 000 tanker hver dag? Hva fyller du alle disse tankene med?

I dag hadde de tre klassene på Vg1 idrett besøk av lærer ved Telemark Toppidrettsgymnas og mentaltrener Louise Rodgers Holte. Livsmestring er en av pilarene i de nye læreplanene til Fagfornyelsen, og Louises foredrag gikk rett inn i dette. Hun snakket engasjert og ærlig om egen oppvekst og utvikling og satte det hele sammen med et innhold og i en form som traff en god gjeng 16- åringer en fredags morgen. 

Tankens makt er stor. Hva med å bruke flere av de mange tusen tankene du har hver dag med noe som gjør deg godt! Vi er mange som er mobilavhengige, men er det vi opplever og tenker mens vi er på mobilen det som gjør mest for oss? Prøv å gjøre gode valg for deg selv og andre og snakk pent til deg selv og til andre. En god selvfølelse er det som bygger deg som menneske, og den tar du med deg gjennom livet. Selvtillit er mer flyktig og situasjonsbetinget, og kan derfor skifte fort. Og har du gjentakende tunge tanker, så snakk med noen om det. 

Mental helse er helt grunnleggende for at vi mestrer skolen og hverdagen. Tusen takk til Louise som forklarte det så godt og gav oss hjelp på veien videre i livet!