Ny erfaring etter oppdrag i mediebransjen

Foto: Andreas Myran Aas, Nadia Szajek, Ludvik Karoliussen Kjendalen, Sandra Sperrud Johansen

Av:

Malin Mathilde Nilsen, 1MEA

Publisert:

22.10.2021

Oppdatert:

22.10.2021 kl.13:51

Vi fra klasse 1MEA har i noen uker nå jobbet med å dekke saker som omhandler årets TV-aksjon «barn ikke brud».

Vi har jobbet som redaktører, fotografer, journalister og videojournalister. Under disse ukene har vi laget flere forhåndssaker som allerede er publisert på Facebook siden til TV-aksjonen Telemark. Vi har også dekket ringedugnaden deres, og laget mange fine og viktige saker som dekker årets tema. 

I løpet av disse ukene har Edle hatt    ansvar for redaksjonen, og vært redaktør. Selv sier hun at det å være redaktør har vært en spennende opplevelse, som har gitt henne mye erfaring. Hun har blant annet tatt kontakt med ledere for ulike bedrifter noe som var nytt for henne, som har lært henne hvordan hun skal ta kontakt med nye mennesker. Som har gjort at hun har blitt mer utadvendt noe hun synes er veldig gøy. Hun synes også at det har vært veldig gøy å følge med på hva de andre gruppene har gjort, og hun er synes det har vært gøy å se hvor bra resultatet har blitt. Hun har også erfart at det er viktig å passe på at beskjeder blir gitt, og at alle vet hva de skal, slik at det ikke skjer misforståelser og forvirring. På denne måten blir resultatet slik vi vil, noe hun synes er en veldig nyttig erfaring å ta med seg videre. Hun føler også at hun har blitt mer forberedt. Så hun er veldig fornøyd med den rollen hun har hatt i dette prosjektet, og hun er veldig glad for at hun har fått all denne erfaringen. 

Alle de ulike gruppene har gjort en strålende jobb og vi har fått mange gode resultater. 

Vi Har for eksempel vært innom Heia en tur og intervjuet en ansatt (video av intervjuet ligger på TV-aksjonen Telemark på Facebook). 

Vi stilte også opp på ringedugnaden, hvor vi fikk mange gode intervjuer og bilder. 

Til slutt vil jeg komme med en oppfordring om at alle som har mulighet skriver seg opp til å være bøssebærere søndag 24.10.2021. På denne måten kan vi alle stå sammen i å prøve å minke barneekteskap. Og gi disse uskyldige jentene en fremtid de fortjener. 

TV-aksjonen NRK 2021 (blimed.no) klikk på linken for å melde deg som bøsse bærer.