Skolemester i sjakk er kåret!


Publisert:

14.02.2023

Oppdatert:

14.02.2023 kl.09:50

Sist fredag var det finale i skolemesterskapet i sjakk. Vinneren ble Elias Juve-Andersen i klasse 2IDA i en tett og jevn finale mot Carl William Magalhaes fra klasse 1MEA.
Hver dag i to uker er det utkjempet sjakkdueller i lunsjen. De innledende rundene ble spilt på skolebiblioteket med mange tilskuere, mye konsentrasjon og spenning. Semifinalen og selve finalen var i kantina, og det hele ble sendt på storskjerm slik at alle kunne følge med på hvert eneste trekk. 
 
Skolen vil rette en stor takk til elevrådsleder Sondre Callaerts som både tok initiativ til, planla og ledet deltakerne gjennom turneringen. I tillegg var han ekspertkommentator under finalene. Takk også til Klyve skole for lån av brett og klokker. For å ha nok til alle som ville være med i turneringen, ordnet elevrådet med lån av sjakkutstyr derfra. 
 
Det var totalt 34 deltakere, men nesten bare gutter. Litt seinere i vår blir det eget sjakkmesterskap for jenter, og vi håper mange har lyst å være med. Det er mange sjakkbrett på biblioteket, så det er bare å komme og spille! 
 
Sjakkmesteren Elias Juve-Andersen i dyp konsentrasjon under finalen. Bak ser vi leder i elevrådet og ekspertkomentator Sondre Callaerts og rektor Trond Gausnes.
 
Godt oppmøte og mye spenning allerde den aller første spilledagen på biblioteket.
 
Finalekampene ble sendt på storskjerm i kantina.