"Ta ordet 2020"

Skolefinalistene Sunniva, Linda og Marija foran stolte lærere og medelever.

Av:

Anne Stine Midtgarden

Publisert:

14.10.2020

Oppdatert:

14.10.2020 kl.14:21

I dagens samfunn har vi mange plattformer der man kan si sin mening og få oppmerksomhet i håp om å overbevise andre. Men noe av det alle mest virkningsfulle er fortsatt en god tale. I dag var det duket for skolekonkurranse i «Ta ordet» der elever i videregående skole i hele landet konkurrerer om å holde den beste talen.

Tre klasser fra linja for påbygg til generell studiekompetanse har i høst jobbet med retorikk og talekunst. Hver klasse har så kåret en vinner, og det var disse tre som sto på scenen i auditoriet i kampen om å bli skolens kandidat i konkurransen. Tema for årets konkurranse er «Mot», og formålet med talen skal være å gripe inn i verden og forsøke å forandre noe i den.

Det var tre tøffe jenter som holdt hver sin flotte tale med ulike tema. Først ut var Marija i klasse 4PBB som snakket om hvor viktig og riktig det er at mor kan amme sitt barn i det offentlige rom. Deretter fulgte Linda i klasse 3PBB med en tale om korrupsjon og det forferdelige det kan føre med seg i mange land, og til slutt hadde Sunniva i klasse 3PBA en tale om hvordan livet kan bli bedre ved å være lykkelig likegyldig.  Etterpå fikk elevene i klassene stemme fram vinneren i stemme-app’en Polly.

Og skolens vinner i «Ta ordet 2020» ble Linda Malinda Maingid med sin personlige tale om korrupsjon. I talen trakk hun inn egne erfaringer og historiske linjer samtidig som hun fikk fram fakta. Talens innhold og hvordan Linda framførte den gav dypt inntrykk.

Alle skolevinnerne samles til retorikkworkshop og semifinale der de fremfører sin egen tale og gir tilbakemelding på andres taler. Finalen er i Universitetsaulaen på Universitetet i Bergen, fredag 27. november 2020.

Vi er ikke i tvil om at Hjalmar Johansen videregående skoles beste taler i år, Linda Malinda Maingid, er en verdig kandidat til å gå videre i en flott og krevende konkurranse. Vi ønsker henne lykke til!

Blomster til alle finalistene og pose med seigmenn og gavekort i kantina til vinneren. Gratulerer til alle tre!