Karrieredagen 2024 for 10. klasse er torsdag 5. desember og varer fra klokka 09.00 til 14.00. For restaurant- og matfag har vi satt opp en ekstra dag, tirsdag 3. desember. Sjekk programmet for dagen i teksten under for å se hvor du skal møte og hva du skal ha med deg.
Program for idrettsfag 5. desember
Kl 0900-1100: Orientering om idrettsfagene, introduksjon til ulike fag og program for dagen, Auditoriet
Kl 1100-1145: Lunsj
Kl 1145-1330: Ulike aktiviteter i hallen
Kl 1340-1400: Avslutning i Auditoriet
Utstyr eleven må ha med:
Treningstøy, sko til innebruk, vannflaske og matpakke
Eleven skal i det praktiske arbeidet utføre:
- Ulike hallaktiviteter
- Aktiviteter som både blir gjennomført individuelt, som lag og i samspill med andre. Se sammenheng mellom teori og praktiske idrettsfag
Mål:
Idrettsfag:
Få innblikk i de teoretiske idrettsfagene. Få innblikk i de praktiske idrettsfagene
Fellesfag:
Få innblikk i fellesfagene
Hva innebærer å gå på idrettslinja:
Innblikk i hva generell studiekompetanse innebærer. Hvilke muligheter har du etter tre år på idrettslinja
Program for restaurant- og matfag 3. og 5. desember
Du møter opp på skolen i kantina i første etasje klokka i god tid før 0900. Se etter en med kokketøy.
0900-0930: Orientering om RM, introduksjon til ulike muligheter og program for dagen. Hygiene på kjøkkenet. Inndeling av grupper. Konferanserommet
0930-1200: På kjøkkenet
1200-1230: Vi spiser
1230-1315: Opprydding
1315-1400: Avslutning med blant annet opplæringskontorene som forteller litt om læretiden.
Utstyr eleven må ha med:
Innesko med hel skotupp, slippers ikke lov. Fleece-tøy er forbudt p.g.a brannfare. Møt i type olabukse og bomullsgenser. (helst ikke hettegenser) Har du langt hår, så må du ha hårstrikk. Vi har forklær til utlån.
Eleven skal i det praktiske arbeidet utføre:
Få kunnskap om ulike utdannelser det er mulig å gå innen restaurant- og matfag:
- kokk, ernæringskokk eller servitør
- baker eller konditor
- pølsemaker eller kjøttskjærer
- slakter eller ferskvarehandler
- fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon.
Videreutdannelse og universitet via Y-veien ved bestått fagbrev og yrkeserfaring:
- Yrkesfaglærer
- Hotelledelse
- Somalier eller mesterbrev i kokkefag
- Rett til Påbygg/studiekompetanse (både før og etter fagbrev, anbefalt etter)
Program for medier og kommunikasjon 5. desember
Du møter opp på skolen i kantina i første etasje klokka 0900, så blir dere tatt imot der.
0900-0920: Orientering om mediefagene og program for dagen, visningsrom på avdelingen.
0920-1200: Praktisk arbeid i grupper.
1200-1230: Lunsj. 1230-1350: Praktisk arbeid i grupper
1350-1400: Avslutning i Visningsrommet på avdelingen.
Utstyr eleven må ha med:
Niste
Eleven skal i det praktiske arbeidet utføre:
Velge gruppe og tema, dette er valgene du kan få: Lyd- og podcastoppgaver i lydstudio, TV/flerkamera i TV-studio, fotografering i fotostudio, filmproduksjon, grafisk design, KI og 3D-printing.
Mål:
Arbeide praktisk med de ulike mediefagene (se over) og få et innblikk i arbeidsformene innen programfaget Medier og kommunikasjon, som er et studieforberedende utdanningsprogram.
Program for kombiløpet 5. desember
Du møter opp på skolen i kantina i første etasje klokka 0900, og blir tatt imot der.
0900-0920: Vi er i klasserommene og gir litt informasjon om fag og kombiløpet ved Hjalmar.
0920-1200: Omvisning på skolen, og deretter blir vi bedre kjent ved stasjonsoppgaver, der vi spiller brettspill, har kahoot, samarbeidsoppgaver og enkle norsk-øvelser.
Utstyr eleven må ha med:
Mat og drikke
Eleven skal i det praktiske arbeidet utføre:
Ulike tilnærminger til norsk språk og kommunikasjon, muntlige oppgaver, samarbeid- og gruppeoppgaver, spill, omvisning og bli kjent med skolen, samt lærere og også hverandre.
Mål:
Arbeide praktisk på ulike måter med norsk språk, og få et innblikk i skolehverdagen ved kombiløpet ved Hjalmar Johansen videregående.
Program for dagen på kombiløpet