Her vil du få grunnleggende kunnskaper om matvarer og matlaging. Du lærer om internasjonale mattrender og tradisjons mat. Du har store muligheter til å jobbe deg rundt i hele verden som Kokk eller Servitør. Matfaget er fargerikt og du vil få kunnskap med glede for resten av livet.
Er restaurant- og matfag noe for deg?
Du lærer
- om kosthold, næringsmidler og ernæring
- tilberedning og servering av mat
- behandling av råvarer, mat og drikke
- om mattradisjoner
- om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- kreativ og nøyaktig
- serviceinnstilt
Du kan bli
- kokk, ernæringskokk eller servitør
- baker eller konditor
- pølsemaker eller kjøttskjærer
- slakter eller ferskvarehandler
- fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Se alle yrker og kompetanser
Arbeidssteder
- hotell- eller restaurantnæringen
- sykehus og helseinstitusjoner
- næringsmiddelindustrien
- bakerier, konditorier eller slakterier
- forretninger som selger ferskvarer
Beskrivelsen er hentet fra
vilbli.no
Her får du mulighet til å få et godt innblikk i en internasjonal bransje som har hatt en utrolig utvikling de siste tiårene. Kokk er et fantastisk fag.
Restaurant- og matfag på Instagram:
https://www.instagram.com/rmgirframtid/
https://www.instagram.com/smakdegfrem/