Ikoner

Ikoner er visuelle forenklinger som letter kommunikasjon og navigasjon. Ikke minst fungerer det som visuelt krydder.

Ikonene skal ha et enkelt formspråk og kunne stå godt alene. Noen ganger er symbolikken veldig lett å se, andre ganger lærer du deg raskt betydningen og ikonet får en gjenkjennende effekt.

Våre ikoner er ensfarget og har en enkel, fylt og flat form. 

Ikon for bestikk

Ikonene brukes ofte i sirkel i layout og design. Selve ikonet skal være i svart eller i navigasjonsfargen «Vann» på lys eller hvit bakgrunn. Bruker du navigasjonsfargen «Vann» eller svart som bakgrunnsfarge skal ikonet være hvitt.

Gruppe med ulike ikoner plassert i fargete sirkler

Material Design Icons

Ikonstilen vår tar utgangspunkt i det enkle uttrykket til Material Design Icons fra Google. Disse er universelt utformet, har ferdige koder og animasjon for utviklere. Ikonene kan lastes ned fra nettet, se lenke under. Der får du enkelt oversikt over alle ikoner og kan laste ned en og en.

Hvis du skal laste ned et ikon eller et symbol må du sette på følgende søkefiltre under Style for at ikonet skal passe til vår ikonstil:

Materials Icons: Rounded

Skjermdump som viser valget "rounded" for material design icons
Skjermdump fra fonts.google.com/icons

Materials Symbols: Rounded og bruk standardinnstilling på Fill

Skjermdump som viser valget "rounded" og "fill" for material design symbols
Skjermdump fra fonts.google.com/icons

Ikonene utvikles stadig og oppdateres på nettsiden:

Nettside – Material Design Icons

Guide – Material Design Icons

Ikoner – startpakke

I tillegg til Material Design ikoner, som er et godt utgangspunkt for utviklere, har vi samlet en pakke med 50 relevante ikoner for noe av det vi driver med. Ikonene kan brukes i presentasjoner, på plakater, digitale flater med mer.

Ikonene kan lastes ned nederst på siden. For bruk i PowerPoint laster du ned zip-mappen «Ikoner – 50 stk – SVG for PowerPoint». Når du har lagret mappen på maskinen din, høyreklikker du på mappen og velger «Pakk ut». I PowerPoint søker du opp den utpakkede fila for å hente ønsket ikon. Fremgangsmåten er beskrevet i malen.

Oversiktsbilde over alle ikonene i Telemark fylkeskommunes ikonpakke

Last ned ikoner

Publisert: 18.04.2023 Oppdatert: 13.05.2024 kl.10:43