Husk å være en god venn!


Publisert:

19.11.2020

Oppdatert:

29.01.2024 kl.09:06

- Alle skal trives og ha det bra, sier Thea Andresen som er elevrådsleder ved skolen for skoleåret 2020-21.  Som leder av elevrådet er det viktig for meg å høre hva elevene synes er viktig i skolehverdagen sin.

Skolens elevrådsleder kommer fra Skien der hun gikk på Vg1 TIP på Skogmo vgs før hun i år startet på Vg2 Transport og logistikk på Notodden videregående skole. Hun trives veldig bra på skolen, og føler at hun har blitt tatt godt imot på Notodden. - Lærerne er faglig dyktige og hyggelige, og sammen med trivelige medelever gjør dette at skolen er motiverende. - Jeg føler at jeg får godt utbytte av fagene, sier Thea.

Utplassering og lærekontrakt

Hver mandag er hun på utplassering hos Tipp-Transport i Porsgrunn sammen med to andre klassekompiser. Der får de et godt innblikk i hva det innebærer å være yrkessjåfør. -Vi er med på transportoppdrag, sikrer last og så diskuterer vi underveis mellom de ulike laste- og lossestedene, om det eventuelt er alternative måter å sikre på, sier hun. Hun håper også å få læretiden sin på Tipp-Transport.

Kjekt med maskinførerbevis

Thea har helt siden hun var liten hatt motivasjon for å jobbe med anleggsmaskiner, både å kjøre og skru. - Det er derfor veldig kjekt at vi får sjansen til å ta maskinførerbevis underveis i Vg2-året, mener hun.

Viktig å ha godt tilbud til elevene

-Det er veldig hyggelig at elevrådet på Notodden viste meg tilliten ved å velge meg som elevrådsleder dette året, sier Thea. -Jeg ønsker å være med å påvirke og ha en stemme inn til skoleledelsen og lærerne slik at skolehverdagen på Notodden blir så god som mulig. For Thea er det viktig å finne løsninger sammen slik at skolen bli bra for elevene. -Jeg håper for eksempel veldig at Vg2 Elenergi og ekom kommer til skolen neste år fordi da slipper mange av årets Vg1-elever å pendle langt avgårde.

Bekymret hvis skolen blir tvunget til å stenge ned

-Den situasjonen vi er i nå, er vanskelig! Jeg håper virkelig alle elevene blir med å passer på meteravstanden og er forsiktige. Det er de små enkle grepene som vi alle kan klare. Samtidig er det ekstra viktig å huske på å være en god venn slik at ikke folk går alene, minner Thea om. -Det er ikke bra for elevene dersom skolen må stenge ned, fastslår hun.

Resultater fra elevundersøkelsen

Hun er spent på resultatene fra elevundersøkelsen som er i ferd med å avsluttes i disse dager. - Jeg regner med at det er noe vi bør jobbe med, men det er også viktig å få fram det som er bra, mener elevrådslederen.

Anbefaler Notodden videregående skole

Hun fullroser skolen og lærerne for måten hun er blitt tatt imot på. - Jeg vil gjerne anbefale skolen til andre elever. Selv har jeg lært veldig mye så langt dette året, og jeg har faktisk gått opp i karakterer i alle fag, avslutter elevrådsleder Thea Andresen.