Brosjyrer og rapporter

Her er maler for oppsett av brosjyrer, rapporter og tilsvarende dokumenter med hovedlogo. Vi har mal for stående A5-, stående A4- og liggende A4-format. Her vises eksempler på ulike oppsett av forsider og innholdssider. Det er flere eksempler i malen du laster ned.
Mockup med eksempel på a5-brosjyre med hovedlogo
Mockup fra mockups-design.com

Generelle tips

Oppsett av forsider og innholdssider

Forsider og innholdssider kan settes opp med ulike kombinasjoner av tekst, bilder, tilleggselement, ikoner og tekstbokser. Du finner god veiledning inne i malene. Hvis du bruker utfallende bilde på forsiden må du sørge for at motivet egner seg – tekst og logo må være godt synlig.

Bruk av tilleggselement

I vår visuelle profil er det angitt et tilleggselement som består av grafiske former. Tilleggselement kan brukes både på perm- og innholdssider, men det er lett å «overdesigne» layout, så pass på at tilleggselementet blir brukt med forsiktighet og på en subtil måte.

Bruk av farger

Gå gjerne for ett fargetema i brosjyren. Du kan mikse med flere farger fra paletten, for eksempel i faktabokser, men ikke bruk alle samtidig. Bruk gjerne våre anbefalte fargeklanger. Fargeopplevelsen skal være lett og behagelig, ikke «fullpakket» – bevar derfor hvite flater og luft i designet.

Bruk av stiler og tilpasning til universell utforming

Skal du sette opp figurer eller diagram finner du veiledning om fargevalg som imøtekommer krav til kontraster inne i malene. Du finner også veiledning om bruk av stiler, tekstplassering med mer. Les også mer her om hva vi bør tenke på for å imøtekomme krav til universell utforming av dokumenter.

PS! Disse malene er for grafikere og krever egen programvare, men vi har også mal for 4-siders foldere i PowerPoint som kan brukes av alle ansatte.

Brosjyre – A4 liggende

Den liggende A4-malen egner seg godt for digitale dokumenter som skal leses på skjerm.

Eksempel på forside for liggende brosjyre

Eksempler på forsider for liggende brosjyre

Eksempler på innholdssider for liggende brosjyre

Brosjyre – A5 stående

Eksempler på forsideoppsett i A5-brosjyre

Eksempler på oppslag i A5-brosjyre

Eksempler på oppsett av flere innholdssider i A5-brosjyre

Brosjyre – A4 stående

Eksempler på forsider i A4 stående brosjyre

Eksempler på oppslag i A4 stående brosjyre

Eksempler på flere innholdssider i A4 stående brosjyre

Last ned maler

Designmaler for grafikere

Filene krever Adobe InDesign, og kjennskap til programmet. Gjør deg kjent med retningslinjer for bruk av Telemark fylkeskommunes visuelle profil før du begynner arbeidet. Du må installere fontene Nunito og Nunito Sans før du åpner filene.

Telemark fylkeskommune bruker Scandia 2000 eller tilsvarende ubestrøket papir i våre trykksaker. Les mer om papiranbefaling her.

Publisert: 15.05.2023 Oppdatert: 21.05.2024 kl.12:23