Personvern og informasjonskapsler på nettstedet

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Telemark fylkeskommune samler inn og bruker personopplysninger og data, og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til at vi behandler de personopplysningene som lagres om din bruk av nettstedet som er nevnt i feltet «Hvilke personopplysninger og data innhenter vi om deg?»

Hvorfor lagrer vi personopplysningene dine?

Hovedmålet vårt er å forbedre og sørge for at formidlingen av våre tjenester og fagtilbud er relevante for alle brukerne våre, samtidig som vi sørger for at de personlige opplysningene til alle brukere respekteres og beskyttes.

Hvilke personopplysninger og data innhenter vi om deg?
 • Kontaktinformasjon (for eksempel en e-postadresse): Du kan gi oss kontaktinformasjonen din, enten gjennom bruk av våre tjenester, via et skjema på nettstedet vårt, en interaksjon med en medarbeider, eller et svar på en av våre spørreundersøkelser.
 • Datatrafikk: Vi innhenter trafikkdata hver gang noen bruker nettstedene og tjenestene våre. 
 • Enhets- og nettleserdata: Vi samler inn informasjon fra enheten og programmet du bruker for å få tilgang til tjenestene våre. Enhetsdata betyr hovedsakelig operativsystemversjon, enhetstype og nettlesertype.
 • Loggdata: Som de fleste andre nettsteder i dag, oppbevarer nettserverne våre loggfiler som registrerer data hver gang våre digitale tjenester benyttes. Loggfilene inneholder data om internettleverandør, filene som ble vist på nettstedet vårt (f.eks. HTML-sider, grafikk osv.), operativsystemversjoner, enhetstype og tidsstempler.
 • Søk: Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter ved søk på nettstedet. Dette gjør vi for å øke brukervennligheten og lage mer relevante treff. Bruksmønsteret for søk lagres anonymt. Søkeordene lagres og kan ikke kobles til opplysninger om brukerne. 
 • «Finner du informasjonen du leter etter?»- funksjon: På flere av artikkelsidene på nettstedet vårt har vi en funksjon som spør "Finner du informasjonen du leter etter?". Denne bruker vi til å forbedre innholdet på nettstedet. Ved bruk av funksjonen lagres tilbakemeldinger, tidspunkt for når siden ble besøkt og nettleserversjon. Opplysningene som lagres kan ikke knyttes til noen enkeltperson, så sant brukeren selv ikke legger igjen kontaktinformasjon som oppfordrer til at vi følger opp. 
 • Spørreundersøkelser: Telemark fylkesommune gjennomfører tidvis ulike spørreundersøkelser. Formålene med undersøkelsene vil være ulike, og det er frivillig å svare. Vi vil lagre svarene vi mottar så lenge det er behov for det i forbindelse med undersøkelsen.

  Vi kan lage undersøkelser hvor det er nødvendig å be om respondentenes kontaktinfo, for eksempel for å administrere kurspåmeldinger og -evalueringer, eller annen type oppfølging. De som velger å legge igjen kontaktinformasjon kan senere identifiseres.

  Telemark fylkeskommune er behandlingsansvarlig for opplysningene som samles inn, og de ulike leverandørene av spørreskjemaer er databehandlere. Opplysningene tilgangsstyres, og det er eiere og administratorer for hvert enkelt spørreskjema som har tilgang til de innsamlede opplysningene.

  Dersom undersøkelsen er anonym, og du ikke selv velger å legge igjen din kontaktinformasjon, vil verken vi eller spørreskjema-leverandøren samle inn noe informasjon som kan kobles til deg.
Informasjonskapsler

Vi bruker standardimplementeringen av Google Analytics. 

Google Analytics samler inn følgende informasjon via standardimplementeringen:

 • antall brukere
 • øktstatistikk
 • omtrentlig geolokalisering
 • nettleser- og enhetsinformasjon
Hvem har tilgang til personopplysningene?

Personopplysningene vil ikke være tilgjengelig for andre i fylkeskommunen enn de som har det faglige og IKT-tekniske ansvaret for drift av nettstedet telemarkfylke.no.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Telemark fylkeskommune vil oppbevare personopplysningene dine så lenge de er nødvendige for å løse oppgavene som beskrevet i punktet "Hvorfor lagrer vi personopplysningene dine?". 

 

Se også:

 

Publisert: 20.10.2019 Oppdatert: 05.10.2023 kl.15:02