Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Du sikter mot et yrke rett etter videregående. Du er kreativ, sosial og serviceinnstilt. Du ønsker å videreutvikle dine estetiske evner, og vil levere et godt utført håndverk hver eneste gang.
Foto: Dag Jenssen

Hva lærer du?

Det første året lærer du om design, visuelle uttrykk, stilhistorie og trender, samtidig som du utvikler dine kreative ferdigheter. Du får også verdifull kunnskap om kommunikasjon og kundebehandling.

Porsgrunn videregående skole kan du i VG2 velge mellom frisør- eller blomsterdekoratør-linjen.

VG2 Blomsterdekoratør

består hovedsakelig av praktisk arbeid, både i klasserommet og rundt i fylket. Du lærer å lage buketter, dekorasjoner og arrangementer til ulike høytider og seremonier.

Elevene på PVS har egen blomsterbutikk og egen instagramkonto blomsterspirene som de driver selv med stor suksess. De lager også utstillinger og pynter temabasert til flere av årets høytider på skolens avdelinger. 

VG2 Frisør

trener på klipp, farge og frisyrer i skolens salong, både på dukker og kunder. Du lærer å jobbe med foto og sosiale medier, og er med i konkurranser og show i bransjen.

Elevene på PVS har egne kundedager hvor de gjør om skolens salong til en ekte frisørsalong og tar i mot kunder hele dagen. Kundene booker timer via frisørspirene sin instagramkonto frisorspirene som drives aktivt og med stor suksess. Elevene har ved flere anledninger stylet og bidratt i motevisninger og arrangementer i regi av aktører fra næringslivet i Grenland. 

 

I løpet av VG2-året er elever fra begge linjer også utplassert i bedrift. Etter to års læretid hos en bedrift får elevene svennebrev.

MaxEmanuelson__MAX0386.jpg

 

Kristine Hella
Kristine Hella

Avdelingsleder frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign og informasjonsteknologi og medieproduksjon

kristine.hella@vtfk.no

916 26 049

Publisert: 28.04.2020 Oppdatert: 16.02.2024 kl.14:41