VG1 med internasjonalisering Pre-IB

Porsgrunn videregående skole tilbyr Vg1 studiespesialiserende med fokus på internasjonalisering. Dette tilbudet er ment for deg som ønsker å være sammen med elever fra ulike kulturer og bakgrunner, som brenner for internasjonale spørsmål og perspektiver og som eventuelt vurderer å gå på IB.
Elever i skolehall
Foto: Jacob Lund/Gettyimages

Pre-IB er et tilbud som tilsvarer Vg1 SF i fagvalg og innhold. Hovedforskjellen er at du har noe mer engelsk i undervisningen, blir vant til arbeidsmetoder som vi bruker på IB og du blir kjent med IB-lærere og andre motiverte elever som ønsker et internasjonalt alternativ til studieforberedende.

Norsk læreplan

Det meste av undervisningen foregår på engelsk, men det det er også muligheter for å bruke norsk i ulike sammenhenger. Vi følger vanlig norsk læreplan og bruker for det meste norske lærebøker og fagressurser.

I løpet av året vil du jobbe med tre ulike tverrfaglige aktiviteter eller prosjekter som er ment å gi deg en smakebit på «international-mindedness», noe som er en viktig del av det å være et internasjonalt menneske. Prosjektene vil kunne variere noe fra år til år.

Eksempler på prosjekter

  • The Sustainability Project hvor elevene velger et emne knyttet til bærekraft, formulerer egne problemstillinger og skrivre fagtekster.
  • The Peace and Conflict Field Trip - klassen reiser til Oslo og utforsker spørsmål knyttet til krig, fred og menneskerettigheter. Grunnet korona-situasjonen hadde klassen et alternativt opplegg i år. 
  • The Migration Project hvor elevene utforsker spørsmål knyttet til migrasjon. Dette prosjektet munner ut en forskningskonferanse som klassen selv arrangerer.

Dette tilbudet passer for deg som

  • Er glad i engelsk
  • Er interessert i å studere i utlandet
  • Er tiltrukket av et internasjonalt miljø
  • Planlegger å gå på IB i Vg2 og Vg3
  • Planlegger å ha engelsk som programfag i Vg2 og Vg3
  • Ønsker et utvekslingsår i utlandet i Vg2

 

International Baccalaureate

Hvis du velger Pre-IB blir du godt forberedet til IB i vg2 og vg3. Internasjonal Baccaulerate (IB) passer for deg med ambisjoner og som liker å fordype deg i fag. Du liker utfordringer, og trives med å ha undervisning på engelsk. Porsgrunn videregående skole tilbyr IB på Vg2 og Vg3 med tilbud om Pre-IB på Vg1. Du kan søke IB uansett hvor du har gått vg1. Les mer om International Baccalaureate.

ib3.jpg

preibblokk.jpgpreibblokk2.jpgMaxEmanuelson__MAX9321.jpg

Kontakt

Margrethe Hauff
IB Diploma Programme Coordinator
Bilde av Marianne Johnsson Marianne Johnsson
Avdelingsleder realfag og IB

Publisert: 28.04.2020 Oppdatert: 14.12.2022 kl.15:35