Flere av elevene som går vg3 på Kunst, design og arkitektur har selv malt motiver på russedressene i år.
Nana Schulze, til høyre/nederst i helfigur, skrev ned følgende tanker om rammen rundt russefeiringen:
"I år er jeg og klassen min vandreruss. Vi samles og har det kjempegøy uten press eller forventninger om å bruke masse penger på buss osv. Jeg valgte å kjøpe russedress og russelue brukt på Tise og Finn. Det var viktig for meg å delta på feiringen uten å betale flere tusen kroner til store kommersielle aktører, og å handle med miljøet i tankene. Dette ga meg også muligheten til å sette et personlig preg på russefeiringen! Jeg har sydd om dressen, og kost meg med å male på motiver som jeg liker. Det er veldig gøy å se på alle sine håndmalte dresser, fordi hver og en uttrykker seg på sin egen egen måte. Russekortet blir et minne for livet, men jeg synes det var synd å kanskje måtte sitte igjen med flere hundre kort som aldri blir brukt. Derfor har jeg laget kortet selv, og printer ut etter behov. Det er veldig befriende å ha full kontroll over egen russefeiring, og det holder meg ikke tilbake fra å feire at vi snart er ferdig på videregående!"
Kda-elevene mener at de er en gjeng som tør å skille seg ut. At de er individualistiske, men også trygge på hverandre som gruppe.
Elevene har på eget initiativ gjort et valg om å være bærekraftig russ. De gjenbruker dressene, og dekorerer dem selv. Dette er et valg de har att både med hensyn til gjenbruk, men også økonomi. Jobben med å dekorere dressene har de gjort på fritida. En av elevene har tidligere gått på elektro - hun gjenbruker dressen sin derfra.
Russefeiringen er et overgangsrituale som feires på mange ulike måter. Elevene på Porsgrunn videregående skole har tatt egne valg til hvordan de ønsker å feire denne tiden, og de ulike valgene gjenspeiler mangfoldet og kreativiteten til alle de som denne våren fullfører videregående skole.