Stormøte om rus for foresatte 29. november

Velkommen til Porsgrunn videregående skole avdeling sør, 29. november kl. 18.00-20.00. Blant gjestene våre denne kvelden er Gyril, mammaen til Jens, organisasjonen Rocketman og representanter fra politiet.
Bilde av russ som går i en gang
Porsgrunn vgs er bekymret over utviklingen og det som skjer når det gjelder rus i en del av ungdomsmiljøet i vårt nærområde. Sammen med Porsgrunn kommune og politi arrangerer vi et «storforeldremøte» i auditoriet på sør. Ansatte er også oppfordret til å delta.
 

Forebygging 

Forebygging er viktigere enn noen gang. Derfor inviterer skolen, sammen med Porsgrunn kommune og politiet, til en samling og møteplass for foresatte. Arrangementet har til hensikt å bevisstgjøre, gi økt kunnskap og å hjelpe foresatte til å samarbeide om å legge grunnlag for trygge og gode ungdomssarenaer. 

Rektor Kai Magne Bråthen ønsker dere velkommen kl.18.00.  

"Bry deg!"  

Guri og Vegard fra Forebyggende enhet i politiet holder et situasjonsspill om hva foreldre og andre voksne som er tett på ungdommen kan oppleve. De informerer også om sitt arbeid og om hva som rører seg i ungdomsmiljøet i Grenland 

Helsesykepleiere og rådgivere informerer 

Russestyret og andre elever forteller litt om det de opplever i ungdomsmiljøet.  

Kaffepause 

I pausen blir det servert kaffe ved ulike stand, der en kan ta kontakt og slå av en prat 

"Tør du?" 

Gyril og Stein Thomas mistet sin sønn Jens i 2020 – mammaen til Jens kommer og deler sine erfaringer. Hun forteller om en gutt som var livlig, aktiv og som hadde lyse framtidsplaner. Men selv om Jens var glad og bar et smil utad, slet han med sine egne problemer på innsiden. Nå håper foreldrene at andre som står i samme posisjon som Jens skal ta lærdom av tragedien. Foreldrene forteller at Jens mente at han hadde kontroll over rusen og at foreldrene var gammeldagse og ikke hadde peiling. – Denne holdningen er utbredt blant unge i dag, og det er et problem.  

Publisert: 27.10.2022 Oppdatert: 15.11.2022 kl.14:41